Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У КНП «Олександрівська клінічна лікарня м. Києва» втретє успішно імплантовано в серце механічний пристрій для перекачування крові (+фото)

27 серпня 2021 року, 12:28

Утретє у відділенні кардіохірургії успішно проведено оперативне лікування у вигляді імплантації LVAD HEART MATE 3 – механічного пристрою, що допомагає ослабленому серцю перекачувати кров. Про це повідомляє КНП «Олександрівська клінічна лікарня м. Києва».

Пацієнт 50-ти років був госпіталізований у серпні 2021 року до відділення кардіохірургії  зі скаргами на виражену задишку у стані спокою, що посилювалася під час фізичного навантаження (ходьба до 50 метрів), виражену загальну слабкість та набряки нижніх кінцівок.

Із анамнезу було відомо, що він страждає на гіпертонічну хворобу більше 5 років, переніс інфаркт міокарда, після чого через деякий час почав відчувати різке погіршення самопочуття. Із 2019 року почастішали госпіталізації за невідкладними показами з приводу гострої декомпенсації серцевої недостатності та було імплантовано кардіовертер-дефібрилятор через часті напади аритмії.

Проведення консервативного лікування не давало позитивного ефекту. Таким пацієнтам показана імплантація пристрою – LVAD HEART MATE 3.

Нагадаємо, що пристрій надається безкоштовно для пацієнта завдяки програмі «Здоров’я киян».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]