Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У колонній залі КМДА вручать літературний «Оскар»

13 червня 2017 року, 12:30

15 червня у Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбудеться церемонія нагородження 17-го Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова». У рамках церемонії відбудеться привітання переможців літературного конкурсу як в традиційних номінаціях: «П’єси», «Кіносценарії», «Пісенна лірика», «Романи», «Дитяча номінація», так і в новій – «Золотий письменник України».

«Коронація слова» – це найпрестижніший український конкурс, який у царині романів, кіносценаріїв, п’єс, пісенної лірики і творів для дітей відкрив понад 600 нових імен. Уже зовсім скоро Україна дізнається імена нових зірок, які засяють на вітчизняному літературному небосхилі», – повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко.

За її словами, особливістю цьогорічного конкурсу стане вручення відзнаки «Золотий письменник України» авторам, наклад книжок яких досягнув понад 100 тисяч примірників друкованих творів.

«Коронація слова» – це більше ніж просто конкурс. Вона виконує надзвичайно важливу роль для розвитку національної культури України – щороку відкривається низка нових авторів, які наповнюють український ринок захоплюючою, конкурентоспроможною літературою, а також стимулює розвиток театрів, кіно, телебачення. Репрезентує українську літературу на міжнародному рівні», – зауважила Ганна Старостенко.

Зазначимо, що серед найбільш популярних і тиражованих письменників, які отримали премію «Коронації слова», такі автори: Андрій Кокотюха, Вікторія Гранецька, Богдан Коломийчук, Лариса Денисенко, Марія Матіос, Володимир Лис, Міла Іванцова, Ірен Роздобудько, Василь Шкляр, Галина Вдовиченко та багато інших.

Премійовані романи та сценарії «Коронації слова» неодноразово екранізувалися, наприклад: «Гудзик» Ірен Роздобудько, «Іван Сила» Олександра Гавроша, «Червоний» та «Катерина» Андрія Кокотюхи, «Гніздо горлиці» за сценарієм Василя Мельника, «Століття Якова» за твором Володимира Лиса.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]