Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У квітні відремонтували та усунили несправності в роботі 72 бюветних комплексів, аби кияни мали доступ до якісної та безоплатної питної води (+фото)

04 травня 2022 року, 14:10

У квітні працівники спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства «Київводфонд» відремонтували 72 бюветних комплекси і провели санітарно-профілактичну роботу ще на 18 бюветах. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Доступ до якісної та безоплатної питної води є критично важливим, особливо у період воєнного стану. Тому ми щоденно контролюємо стан бюветів і слідкуємо за надходженням заявок про їхню несправність від мешканців. У середньому термін відновлення роботи бюветного комплексу становить 1-2 доби. Бригади «Київводфонду» продовжують проводити ремонтні роботи та технічне обслуговування, щоб забезпечити доступ до питної води, якість якої контролюється постійно. Інформацію для споживачів оприлюднюють на інформаційних таблицях кожного бювету і на сайті водогосподарського підприємства», – зазначив Петро Пантелеєв.

Він також зауважив, що підприємство наприкінці минулого року запровадило механізм дистанційного спостереження, управління та контролю роботи бюветів за допомогою GSM-модулів. Ця охоронна GSM система забезпечує дистанційне управління роботою бюветів (наприклад, з телефону), і фахівці бачать стан роботи бювету, наявність електроживлення, ступінь затоплення насосної камери, стан охоронної системи. У разі аварійної ситуації на бюветному комплексі можливо дистанційно призупинити роботу насосного обладнання та запобігти витоку неконтрольованої кількості питної води.

На сайті «Київводфонду» розміщено карту бюветних комплексів,  де кожен охочий може легко знайти найближчий бювет поруч зі своїм будинком.

Нагадаємо, що станом на сьогодні у столиці працює 160 бюветних комплексів, які забезпечують якісною та безоплатною водою мешканців усіх мікрорайонів міста.

Бюветні комплекси столиці після поточного ремонту

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]