Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Маріїнському парку відкрилося 13 локацій до Дня молоді

24 червня 2017 року, 13:12

Сьогодні об 11:00 розпочався фестиваль молодіжних ініціатив YouthDay, у ході якого стартували 13 локацій. Упродовж дня діятиме музична, літературна сцени,  лекторій, алея можливостей та інші зони, які створюють вільний простір для єднання та реалізації сміливих ідей молоді Києва. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«Юність – це час пошуків і реалізації найсміливіших планів. Тому цьогоріч ми хотіли запропонувати нашій молоді провести цей день у різноманітних захопленнях, які можуть стати справою їхнього життя. Упродовж всього дня на території парку та Арки Дружби народів діятимуть 13 різноманітних зон, особливу увагу серед яких хочу звернути на лекторій на території літнього театру «Мушля». Тут усі охочі зможуть послухати 15 надихаючих лекцій від провідних спікерів України в стилі TEDx», – розповіла Ганна Старостенко.

Зазначимо, що серед гостей заходу учасники та виконавці: Green Grey, ARLETT, Макс Кідрук, Уляна Супрун, Марія Крючок, Олександр Санченко, дует «Ахіллес та Черепаха» та інші.

Об 11:00 стартували такі зони: алея можливостей, лекторій, благодійна зона, науково-технічна, зона здоров’я, ігрова, мистецька алея, спортивна, зона тренінгів та майстер-класів, дитяча зона. Літературна сцена працює із 12:00, а театральні вистави можна відвідати з 17:00. На локації біля Арки Дружби народів із 10:00 до 22:00 розмістився спортивний клуб CrossFit Banda. Кінопоказ короткометражок відбудеться з 20:30 до 22:00. Головна музична сцена, яка розташована біля Маріїнського парку, працюватиме з 14:00 до 22:00.

У благодійній зоні організовано ярмарок, фотосушку, барахолку, майстер-класи: вишивання стрічками, фаєр-шоу, макіяж, манікюр, фотозйомку, мехенді тощо. Тут можна буде пожертвувати гроші для дітей учасників АТО та дітей-метеликів.

Алея можливостей, що діятиме з 11:00 до 20:00, стане місцем зустрічі та обміну думками усіх залучених до заходу організацій та молодіжних ініціатив, які проведуть тут бесіди, тренінги, майстер-класи, продемонструють стрімкий розвиток громадського сектору в Україні. Також запланований вільний мікрофон, де кожен матиме можливість представити свою організацію в межах 2 хв.

Лекторій відбудеться на території літнього театру «Мушля» в період із 11:00 до 16:00 та включатиме 15 надихаючих лекцій від цікавих спікерів у стилі TEDx, серед них: Уляна Супрун, Макс Кідрук, Марія Крючок, Свят Попов, Юлія Ресенчук, Олександр Санченко, Ксенія Семенова, Владислав Бутковський, Наталя Судакова, Остап Українець, Валерія Лавренко, Гена Новіков, Юрій Гава та інші.

Із 17:00 до 20:00 молодіжні театри «Вавилон» та «ШАРЖ» поділяться із глядачами своїми захоплюючими виставами.

Із 20:30 кінопрограма від Kyiv International Short Film Festival покаже короткометражні комедійні стрічки у літньому театрі «Мушля».

Взяти участь у наукових експериментах, подивитись на винаходи, робототехніку та послухати про стартапи можна буде з 11:00 до 17:00 на науково-технічній локації.

Літературна сцена (12:00-18:00) здивує глядачів цікавими виступами від сучасних українських поетів і креативних груп, серед яких: дует «Ахіллес і Черепаха» (Микола Кулініч та Юрій Строкань), літературна студія «Кожен 9», Savin&Mykolaenko та творче об’єднання «Літературний Лікнеп».

На локації здоров’я (11:00-20:00) можна відвідати майстер-клас із надання першої медичної допомоги, консультування і тестування на ВІЛ/СНІД, тренінги із сексології та психіатрії, а також виміряти тиск та індекс маси тіла.

Ігрова локація функціонуватиме з 11:00 до 19:00. Тут будуть настільні та активні ігри, квест, турнір із шахів, пробіжки-екскурсії тощо.

Із 11:00 до 20:00 у рамках мистецької алеї відбудеться виставка картин, де талановиті художники продемонструють хист.

Спортивна зона (11:00-18:00) багата на різні активності: зарядка, змагання з функціонального багатоборства, workout, майстер-класи з самооборони, масаж, акробатика, східні єдиноборства, американський футбол, слеклайн тощо.

Тренінги та майстер-класи можна буде відвідати з 11:00 до 19:00. У переліку «навчальних занять» практична психологія, акторська майстерність, майстер-клас із танців, ораторське мистецтво, англійська мова, психологія стосунків, тайм-менеджмент.

На дитячій локації (11:00-20:00) організовано цікаві розважальні шоу від аніматорів, арт-терапію, а для батьків – лекторій на природі.

Упродовж дня, з 11:00 до 22:00, за Маріїнським палацом діятиме затишне містечко – релакс зона – куди можна приходити, щоб відпочити від метушні та послухати музику.

У рамках фестивалю (з 10:00 до 22:00) CrossFit BANDA проведе масштабний турнір – Битву Міст.

Захід до Дня Молоді унікальний тим, що його вперше самостійно організовує молодь спільно з Київською міською державною адміністрацією, Київським молодіжним центром, Управлінням молоді та спорту за підтримки Мінмолодьспорту.

Вхід на всі локації вільний.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]