Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У морозні дні комунальна ветклініка нагодувала близько сотні бездомних тварин

13 січня 2022 року, 16:42

Протягом двох особливо морозних днів, 12 та 13 січня, співробітники КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» розвозили корм для безпритульних тварин до різних куточків Києва. Фахівці побували на восьми віддалених локаціях, де зазвичай збираються безхатні собаки, та нагодували близько 100 особин. Про це повідомили у КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини».

«Ці дні були найхолоднішими за всю зиму, а вчора взагалі всю добу тримались сильні морозі. За таких умов виживання тварин на вулиці залежить від того, чи знайдуть вони хоч якусь їжу. Такі рейди із годування – наша постійна практика. Минулого року ми також годували собак, і, впевнена, врятували чимало життів», – прокоментувала в.о. директорки комунального підприємства Наталія Мазур.

Фахівці вважають, що тваринам, які мешкають у спальних районах, значно легше пережити холодні дні. Тому корми цілеспрямовано відвозили у віддалені промислові зони Києва, де мешкають багато чотирилапих безхатьків. Саме там їм найважче добувати їжу.

У клініці ветеринарної медицини закликали киян за можливості допомагати безпритульним тваринам в особливо морозні дні:

  1. Не проходити повз травмовану тварину. Коти чи собаки, які не можуть рухатись, дуже швидко замерзають за низьких температур. Ветеринарну допомогу тваринам надають у всіх клініках КП, що знаходяться за адресами:
  • вул. Електротехнічна, 5-А;
  • вул. Ярославська, 13-А;
  • вул. Вірменська, 29.

Також можна телефонувати за номером: (044) 366-69-99.

  1. За низьких температур важливо підгодовувати тварин, це суттєво підвищить шанси на виживання.
  2. Врятувати життя тварині можна, облаштувавши найпростіше укриття від холодного вітру – з цупкого картону чи шматка фанери. Навіть у такому «будиночку» у тварини значно більше шансів не замерзнути холодної ночі.

Нагадаємо, що у 2021 році завдяки фахівцям комунальної ветклініки та волонтерам нові родини знайшли понад півтисячі безпритульних тварин.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]