Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Музеї історії міста Києва презентували виставку живописних краєвидів «Київська Симфонія» (+фото)

05 травня 2023 року, 12:36

У Музейно-виставковому центрі Музею історії міста Києва подружжя відомих художників Костянтин та Світлана Шаповалови презентували виставку картин «Київська симфонія». Про це повідомила заступниця голови Київської міської адміністрації Ганна Старостенко.

За її словами, виставка увібрала 50 живописних краєвидів Києва: різнобарвні парки, мальовничі закутки звивистих вуличок, затишні дворики та тихі передмістя. «Київську симфонію» представили публіці вперше.

«Музей історії міста Києва володіє найбільшою колекцією пейзажів української столиці у світі, і налічує вона близько 2000 живописних та 7000 графічних робіт. Ми невимовно щасливі, що деякі роботи Костянтина та Світлани Шаповалових доповнять нашу київську колекцію та займуть гідне місце серед інших знаменитих полотен», — сказала генеральна директорка Музею історії міста Києва Діана Попова.

Виставка живопису «Київська симфонія» – це присвята незламному місту. На думку організаторів, надзвичайно символічно представити експозицію відомих київських художників Костянтина та Світлани Шаповалових напередодні Дня Києва, адже чи не кожна їхня робота – живописний маніфест захоплення нашою столицею.

«Попри все місто живе й, здається, зараз у ньому як ніколи багато жаги до життя. Реалізуючи такі проєкти, ми свідчимо на користь цієї тези. Ми тягнемось до нашої історії, культури і мистецтва, шукаємо розради та візуальної насолоди. І, на превелике щастя, завдяки українським воїнам маємо змогу вивчати історію та милуватися живописом, радіти весні в самому серці України – Києві», – зазначила Ганна Старостенко.

За її інформацією, виставка триватиме до 21 травня 2023 року. В останній день відбудеться благодійний аукціон декількох представлених робіт на підтримку Музею.

Місце проведення: вул. Богдана Хмельницького, 7, МВЦ Музею історії міста Києва.

Презентація виставки «Київська Симфонія» (фото – КМДА, Олексій Самсонов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]