Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У парку Рильського пройшла масштабна толока

16 березня 2019 року, 19:26

Сьогодні, 16 березня, у Голосіївському парку відбулася велика весняна толока. Попри дощову погоду, близько трьохсот голосіївців взяли участь у прибиранні парку Максима Рильського. Також висадили там 25 червоних дубів.

До толоки долучилися представники міської влади: заступник голови КМДА Володимир Слончак, заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів, голова Голосіївської РДА Олександр Настасенко та представники кількох департаментів.

«Толока – хороша українська традиція. Це можливість гуртом з сім’ями, колегами, друзями, у веселій атмосфері зробити хоча б один крок на покращення стану свого дому – Києва. Сьогодні ми зібралися в парку імені Рильського, щоб посадити дерева, поприбирати сміття, опале листя, а отже підготувати парк до весни. Такі заходи також наочно показують, що набагато легше не смітити, ніж потім виправляти помилки», – сказав заступник голови КМДА Володимир Слончак.

«Якщо ми кажемо, що в суботник можна вийти і облагородити територію, яка є навколо тебе, то потрібно починати з себе і власними діями показувати приклад. Дуже тішить, що долучилися працівники місцевої адміністрації, КМДА, органів місцевого самоврядування, а також дуже багато мешканців сусідніх будинків на своєму прикладі показують, що так взагалі можна. Ми витратимо один день, але величезна територія ввечері вже матиме інший вигляд, аніж мала вранці», – зазначив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів.

Він також додав, що загалом у Голосіївському районі більше 30 локацій, де відбуваються подібні акції, на яких за один день буде виконано колосальний об’єм роботи.

Подібні толоки проводяться в парку ім. Рильського щороку, зазначив голова Голосіївської РДА Олександр Настасенко.

«Кожен рік, весною і восени ми традиційно проводимо подібні заходи. Перш за все, тут в парку Рильського, адже він є візитівкою району, куди з’їжджаються відпочивати не лише голосіївці, а й мешканці інших районів та гості міста. Тому першочергово ми наводимо порядок тут», – розповів Олександр Настасенко.

За його словами, мешканці району відгукуються дуже активно на заклики до толок у парку та самі стають ініціаторами прибирань. Такі ініціативи місцева влада завжди підтримує і надає допомогу.

Після прибирання усі учасники мали змогу пообідати смачною кашею та зігрітися гарячим чаєм.

Весняні толоки організовані з подання міського голови Віталія Кличка. Вже майже три тижні комунальні служби і мешканці міста долучаються до прибирання вулиць, парків та скверів.

Весняна загальноміська толока

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]