Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У питанні ремонту будинків міська влада не залишить людей наодинці з проблемами – Петро Пантелеєв

31 травня 2016 року, 15:13

Міська влада й надалі підтримуватиме будинкові громади в їхньому прагненні відремонтувати житловий будинок, термомодернізувати його тощо. Це не залежатиме від форми управління: створено там ОСББ чи будинок обслуговується комунальним ЖЕКом. У місті діятимуть програми співфінансування робіт, кошти на які мешканцям зібрати складно. Про це розповідає заступник голови КМДА Петро Пантелеєв у сьогоднішньому номері газети «КП в Україні».

«Місто не залишить мешканців один на один зі своїми проблемами. Є програми допомоги, вони залишаться. Приміром, минулого року в нас був випадок, коли повністю згорів дах будинку ЖБК (житлово-будівельного кооперативу). Місто виділило гроші, ми допомогли замінити дах. Тому ніхто нікого в біді не кине, ми відстоюватимемо інтереси людей, які проживають у Києві», – заявив заступник голови КМДА.

Він також звернув увагу киян на те, що міська влада дає можливість брати участь у програмах з енергозбереження: 70% грошей на роботи виділяє місто, 30% – збирають мешканці.

«Мені здається, що це вигідно. Єдине питання, що лишається велика кількість соціально незахищених людей. Тут важливо, аби люди самі домовилися: у когось є можливість заплатити більше. Але це все вирішується переговорним шляхом між власниками квартир», – сказав Петро Пантелеєв.

Він повідомив, що будинки, які створили ОСББ, та інші мають право на створення ремонтних фондів. При цьому мешканці самостійно вирішують, в якій послідовності робити ремонт: що вимагає заміни зараз, а що може почекати.

«Крім того, у відремонтованому будинку змінюється і ринкова вартість вашої квартири. Я спостерігав за ситуацією у двох однакових будинках – в одному з них створили ОСББ, в іншому лишився ЖЕК. При цьому ОСББ утримує свій будинок в ідеальному стані. Зі мною ділилися інформацією, що квартира в цьому будинку коштує на 20% дорожче, ніж у сусідньому», – зазначив він.

Докладніше з матеріалом можна ознайомитися за посиланням.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]