Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У рамках реалізації Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року Київ планує завершити будівництво великих інфраструктурних об’єктів

26 травня 2020 року, 15:28

Завершення будівництва великих інфраструктурних об’єктів є пріоритетом відповідно до стратегічних та оперативних цілей і завдань Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року. Мова йде про будівництво Сирецько-Печерської лінії метро, Подільського мостового переходу та Великої окружної дороги, а також реконструкції дюкерних переходів через річку Дніпро, Бортницької станції аерації, закладів соціальної сфери та технічного переоснащення заводу «Енергія». Про це повідомили в Департаменті економіки та інвестицій КМДА.

Зокрема, до переліку пріоритетних об’єктів соціальної сфери на 2020 рік внесено реконструкцію закладів освіти: гімназію №59 в Голосіївському районі та середню загальноосвітню школу №22 в Солом’янському районі столиці, а також заклад дошкільної освіти № 436 на вул. Автозаводській, 17-А та ЗДО №151 на вул. Івана Виговського, 10-А. Ще на 650 місць буде збільшено можливості дитячих садків міста за рахунок будівництва трьох нових об’єктів на Троєщині, Солом’янці та Святошині.

Крім того, в поточному році планується завершення реконструкції стадіонів загальноосвітніх закладів середньої освіти на бульв. Перова, 14-А, ЗЗСО №256 на вул. Озерній, 2-А, ЗЗСО №194 на вул. Героїв Дніпра, 10-Б та ЗЗСО № 252 на вул. Зої Гайдай,  10-В, а також стадіону ЗЗСО № 4 на вул. С. Стальського, 26-А.

Як зазначають у Департаменті, завершення будівництва великих інфраструктурних об’єктів в столиці відбуватиметься за рахунок бюджету міста Києва із залученням коштів Державного фонду регіонального розвитку.

«Реалізація знакових інфраструктурних проектів з метою забезпечення комфорту мешканців є одним із регіональних пріоритетів та стратегічною ціллю столиці. Розвиток зручної та якісної інфраструктури зі свого боку сприятиме поліцентричному характеру розвитку міста з новими центрами міської активності. Це генеруватиме нові робочі місця у віддалених від центру районах Києва, а отже: стане каталізатором для їх соціального та економічного розвитку», – зазначає директорка Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталія Мельник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]