Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У рамках співпраці між Києвом та Мюнхеном створили Київську мережу енергоефективних компетенцій (+відео)

12 червня 2018 року, 14:59

У результаті виконання проекту «Консультування та підвищення кваліфікації у сфері енергоефективності м. Києва» створена Київська мережа енергоефективних компетенцій. Вона допомагатиме киянам у процесі реалізації енергоефективних проектів та здійснюватиме відповідні організаційні, технічні та інші консультації. Про це йшлося під час зустрічі заступника голови КМДА Петра Пантелеєва із координатором проектів управління європейських справ та міжнародної співпраці мерії м. Мюнхен Жакліни Костіч та голови Департаменту енергетики та клімату (WECF, Munich) Катаріни Хаберсбруннер.

«Дякую представникам муніципалітету міста Мюнхена за плідну співпрацю у рамках спільного проекту з Києвом. У результаті цієї співпраці ми здобули цінний практичний досвід у комунікації з громадою. Адже якісний та прозорий діалог із людьми – це чи не половина успіху для об’єднання зусиль на шляху до енергоефективності. Сьогодні ми презентували Київську мережу енергоефективних компетенцій (КМЕК), яка стане майданчиком для консультацій киян у питаннях впровадження енергоефективних заходів у їхніх будинках», – сказав Петро Пантелеєв.

Зі свого боку, Катаріна Хаберсбруннер зауважила, що КМЕК допоможе подолати відсутність знань у людей про енергоефективні технології та ноу-хау в цій сфері і сприятиме тому, що мешканці краще розбиратимуться у питаннях енергозбереження.

Довідково.

Проект «Консультування та підвищення кваліфікації у сфері енергоефективності м. Києва» було розпочато у 2016 році, про що була підписана відповідна угода на рівні профільних експертів із німецьким об’єднанням «BayernEnergie» та «WECF», а також київських спеціалістів щодо підготовки програми співробітництва у сфері енергоефективності та енергозбереження на 2016-2018 роки. Експерти м. Мюнхен відвідали Київ із 1 до 3 березня 2016 року (перший семінар), а також 1-3 червня 2016 року (другий семінар у рамках проекту). У грудні 2017 року проведено тренінг для спеціалістів мережі за участі німецьких експертів із енергоефективності. На червень 2018 року заплановано проведення завершальної частини проекту, під час якої відбудеться офіційне відкриття Київської мережі енергоефективних компетенцій.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]