Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У розмовних клубах із носіями англійської мови візьмуть участь 4000 державних службовців

25 червня 2018 року, 17:17

У розмовних клубах із носіями англійської мови протягом двох місяців візьмуть участь 4000 державних службовців центральних органів влади. Така можливість з’явилась завдяки співпраці Національного агентства з питань державної служби України та Соціального проекту вивчення іноземних мов «Lingva.Skills» (www.lingva.ua).

«Протягом липня та серпня розмовні клуби будуть організовані у більш ніж сорока міністерствах та інших центральних органах виконавчої влади», – сказав голова Нацдержслужби Костянтин Ващенко.

«Дуже важливо надати можливість державним службовцям вільно говорити англійською, адже це не тільки є вимогою часу для будь-якої сучасної людини, це є необхідним навиком для роботи на державній службі, адже державні службовці щоденно працюють над імплементацією законодавства ЄС різних галузей, проводять міжнародні зустрічі, і важливо це робити особисто, без перекладачів. Саме тому ми спільно із нашими партнерами – наймасовішим освітнім проектом України «Lingva.Skills», організували безкоштовні розмовні клуби із носіями англійської мови для 4000 державних службовців», – розповів Костянтин Ващенко.

Як повідомила виконавчий директор Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав, розмовні клуби здійснюються у рамках реалізації проекту «Київ заговорить англійською», який став переможцем Громадського бюджету Києва і за підсумками голосування киян посів четверте місце із більш ніж 800 проектів. Наразі вже отримано понад 20 000 заявок.

У рамках «Київ заговорить англійською» тривають спікінг-клуби у навчальних закладах Києва у форматі Чемпіонату Києва із англійської мови, демонстрації фільмів англійською мовою, вебінарні навчання із автором «Lingva.Skills», поліглотом та відомим психолінгвістом Віталієм Зубковим. У вересні цього року планується проведення масштабного Маркету мов у вересні. Також відбуваються розмовні клуби за участю носіїв англійської мови для всіх охочих киян у приміщенні столичної мерії, що дає змогу тренувати такі важливі навики для спілкування, як говоріння та розуміння на слух. Тепер і державні службовці зможуть потренуватись та згодом вільно спілкуватись із міжнародними партнерами англійською без перекладача.

Один із модераторів розмовних клубів, Бенжамін Емех-Лаз поділився своїми враженнями.

«Мені дуже приємно брати участь у такому масштабному проекті. Я серйозно готуюсь до спікінг-клубів і прагну надати максимум можливостей державним службовцям України вільно спілкуватись англійською мовою. Це буде мій особистий вклад у розвиток України, яку я полюбив всім серцем за час перебування у вашій чудовій країні», – зазначив він.

Деталі – за телефоном: 095-487-93-70, Гурінчук Дарина – координатор співпраці зі ЗМІ.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]