Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У сервісних центрах МВС впровадили нову процедуру реєстрації гуманітарних авто

12 вересня 2024 року, 11:29

Сервісні центри МВС Києва інформують, що врегульовано порядок реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, ввезених як гуманітарну допомогу. Зокрема, 9 вересня набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України № 895, що значно полегшить процедуру передачі техніки благодійниками на потреби фронту.

Серед новацій – можливість поставити гуманітарні авто на державний облік. При цьому тимчасовий облік лишається доступним. Це дає змогу оформити транспортний засіб, сплачуючи лише за бланк, без плати внеску до Пенсійного фонду, проходження сертифікації та експертного дослідження під час першої реєстрації. Для автівок на тимчасовому обліку стає доступною послуга вибракування, врегульовані виїзд за кордон і передача транспортного засобу.

Державний облік гуманітарного авто

Благодійні організації тепер зможуть поставити ввезені гуманітарні автівки на державний облік. Йдеться як про ті авто, що вже служать на обороноздатність країни, так і про ті, що перетинатимуть кордон. Державний облік насамперед дасть змогу призначити належного користувача транспортного засобу, тож водії нестимуть персональну відповідальність за порушення ними ПДР.    

Ознайомитись із документами, необхідними для постановки на такий державний облік, можна за посиланням: http://e.surl.li/voqaeh.

Передача гуманітарного авто третій особі

Розроблений чіткий механізм передачі транспортного засобу від благодійної організації, що ввезла авто, до кінцевого набувача гуманітарної допомоги. Тобто автомобіль можна перереєструвати в сервісному центрі МВС на організацію, для якої його завезли. 

Вибракування

Для гуманітарних автомобілів, що перебувають на тимчасовому обліку, стає доступною послуга вибракування. Особливо це актуально для тих автівок, які виконують бойові завдання на лінії фронту. Машини, які потрапили під ворожий обстріл та не підлягають відновленню, можна зняти з обліку в сервісному центрі МВС.

Виїзд за кордон

Постанова Кабміну № 895 також регулює виїзд за кордон на гуманітарних автомобілях, раніше це було під забороною. Відтепер для виїзду за межі України на автівці, що стоїть на тимчасовому обліку як гуманітарка, можна отримати свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу для виїзду за кордон. У сервісному центрі МВС документ видають на особу, яка вказана в тимчасовому реєстраційному талоні. Це розширює можливості використання таких транспортних засобів, зокрема для перевезення гуманітарних вантажів.

Також з’явилась можливість у благодійників зробити вибір – поставити авто на державний чи тимчасовий облік. Це значно полегшує життя благодійним організаціям, що забезпечують наших Захисників, медиків та рятувальників транспортними засобами.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС у Facebook та Instagram. Відповіді на найпоширеніші запитання – на сайті.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]