Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Школі обізнаного киянина вчили, як за 200 грн виконати заходи з енергозбереження

18 листопада 2016 року, 17:40

Як плати за комуналку менше сусіда розказали містянам під час чергової безкоштовної лекції у Школі обізнаного киянина. Відвідувачі школи отримали практичні  рекомендації і розрахунки щодо проведення енергозберігаючих заходів від експертів. Навчання провів радник заступника голови КМДА Петра Пантелеєва з питань ОСББ  Олексій Тихонов.

«У рамках навчання кияни матимуть інформацію про реальні розрахунки участі в міських програмах і проектах, які дозволяють економити на комуналці. Завдяки встановленню лічильника, теплопункту з системою погодного регулювання подачі тепла, приведення в порядок системи теплопостачання в будинку можна досягти економії у 30%. Тому затрати на енергозбереження можна повернути за півроку-рік, залежно від обсягів і рівня енергоспоживання. Однак мова йде не про «захмарні», а про цілком посильні цифри», – говорить Олексій Тихонов.

Під час лекції учасники отримали не лише теоретичну інформацію, але й провели практичні розрахунки інвестицій мешканців у проект енергозбереження вартістю мільйон гривень. Було враховано грантові міські програми «70/30», можливість відшкодування пільгових «теплих» кредитів та розраховано вартість для кожної квартири.

«Ми вчимо людей як перетворити 200 гривень з квартири на 1 мільйон гривень для свого будинку й отримати економію 30-40%+ на опаленні», – підкреслив Олексій Тихонов.

Записатися на лекцію у Школу обізнаного киянина можна за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/1wJDIw0yaBWhSIKAnq9_A5FzOJy2XwNJNz--iMDawnqo/viewform?edit_requested=true.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]