Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У січні-лютому за програмою «Доступні ліки» препарати отримали понад 70 тисяч киян – Валентина Гінзбург

21 березня 2018 року, 14:34

У січні-лютому програмою «Доступні ліки» скористалися понад 70 тисяч киян. Усього ж у столичних закладах охорони здоров’я за цей час було виписано більш як 170 тисяч рецептів на відшкодування вартості лікарських засобів. Про це повідомила директор Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

Вона нагадала, що урядова програма «Доступні ліки» – це реальна можливість для хворих отримати безкоштовно або з незначною доплатою ліки за трьома категоріями: серцево-судинні захворювання, бронхіальна астма та діабет 2 типу.

«Кожен пацієнт, який стоїть на обліку з приводу зазначених захворювань, може отримати у свого лікаря відповідний рецепт, прийти до аптеки та одержати необхідний препарат. Проте маємо зважувати на два моменти. По-перше, держава компенсує вартість найдешевшого лікарського засобу, що подав заявку на участь у програмі «Доступні ліки». Такий препарат пацієнт отримає безкоштовно, а дорожчий (що має таку саму діючу речовину) пацієнтові доведеться купити, доплативши різницю між мінімальною та роздрібною ціною обраного препарату. По-друге, одержати такі препарати можна виключно в аптечних мережах, які виявили бажання приєднатись до Програми», – пояснила Валентина Гінзбург.

Вона повідомила, що сьогодні в столиці понад 600 аптек, до яких можуть звернутись за доступними ліками хворі кияни.

«Повний перелік цих фармацевтичних закладів знаходиться на офіційному сайті Департаменту охорони здоров’я. Ми попіклувалися про те, щоб кожен охочий зміг знайти там не лише назву та адресу, а й номер телефону аптеки. Окрім того, для зручності киян аптечні заклади внесено у табличку з розбивкою на райони», – зазначила Валентина Гінзбург.

Вона також зауважила, що кількість аптек-учасників Програми постійно збільшується, та закликала всіх мешканців столиці, які хворіють на діабет 2 типу, серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму звернутися до лікаря, отримати рецепт та скористатися можливістю заощадити на необхідних препаратах.

«Регулярний прийом призначених лікарем препаратів цими категоріями хворих значно покращує самопочуття, підвищує якість життя та мінімізує ризики ускладнень, лікування яких, навіть економічно, більш затратне і для держави, і для людини», – впевнена Валентина Гінзбург.

Вона зазначила, що окрім сайту Департаменту інформацію про аптеки розміщено на стендах у медичних закладах.

«Проте, маю прохання ще й до родичів таких пацієнтів: допоможіть тим із них, хто «не товаришує» з інтернетом, знайти на нашому сайті найближчі аптеки. Впевнена – це послужить для ваших близьких додатковою мотивацією піти та отримати ліки, які допоможуть зберегти їхнє здоров’я та гарне самопочуття», – закликала Валентина Гінзбург.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]