Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У справі про побиття депутатів Київради 21 квітня допитано 73 особи

12 травня 2016 року

У справі про побиття депутатів Київради 21 квітня допитано 73 особи

Сьогодні під час пленарного засідання Київської міської ради депутати заслухали звіт Начальника Головного управління Національної поліції Києва Андрія Крищенка про розслідування побиття депутатів Київради під час пленарного засідання 21 квітня 2016 року.

“21 квітня сталася безпрецедентна подія. Невідомі особи у зеленій формі без розпізнавальних знаків напали на депутатів Київської міської ради при виконанні їхніх обов'язків. Ми хочемо почути реальні відповіді: чому відкрито кримінальне провадження “по хуліганці”, якщо була спроба захоплення будівлі міської влади? Хто дав дозвіл цим невідомим особам охороняти Київраду? Ми хочемо почути від поліції, від прокуратури про реально пророблену роботу за останніх три тижні в цій справі”, — наголосив голова депутатської фракції “ВО “Свобода” Юрій Сиротюк.

Очільник столичної поліції Андрій Крищенко зазначив, що до працівників поліції із заявами про вчинення хуліганських дій на території КМДА звернулися вісім осіб — депутати Київради та їх помічники. Було затримано 65 порушників. Їх доставили до Шевченківського управління поліції для опитування. Під час проведення огляду невідомих, будь-яких заборонених предметів у них виявлено не було. Особи затриманих ідентифіковано. Від дачі будь-яких пояснень вони, на підставі ст. 63 Конституції України, відмовились.

“Слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато досудове розслідування в кримінальному провадженні за статтею хуліганство, вчинене групою осіб. З потерпілими проведено впізнання, однак вони не змогли впевнено вказати на осіб, що вчиняли хуліганські дії, у зв’язку зі значним скупченням людей. На даний час у кримінальному провадженні призначено ряд судово-медичних експертиз, надано запити для отримання відеозаписів з камер спостереження, допитано 73 особи”, — зазначив начальник ГУ Національної поліції у Києві Андрій Крищенко.

Наразі змінено орган розслідування. До цього часу вияснення обставин, що трапились 21 квітня, здійснювалось слідчим відділом Шевченківського районного управління поліції. Відсьогодні кримінальне провадження передано до слідчого управління Нацполіції Києва. Процесуальні дії здійснюватиме безпосередньо прокуратура міста — повідомив заступник прокурора Києва Олег Валендюк.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]