Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столичних оранжереях збільшиться кількість квітів завдяки інноваційним методам вирощування

12 липня 2017 року, 14:58

«Київзеленбуд» упроваджує інноваційні методи вирощування багаторічних квітів у міських оранжереях. Це дозволить збільшити кількість квітів удвічі та зекономить бюджетні кошти. Так, працівники КП УЗН замінюють скло на полікарбонат, що сприяє зменшенню витрат на поливання, опалення теплиць, і в такий спосіб збільшує їхній період експлуатації. Про це повідомили в КО «Київзеленбуд».

Така заміна вже відбулась в оранжереях Дніпровського, Солом’янського, Святошинського районів. Полікарбонат зовнішньо схожий на звичайне скло, але не пропускає ультрафіолетові промені, вдвічі легший за скло і стійкий до ударів.

«Подібні інновації дадуть змогу збільшити кількість квітів, які вирощуються в оранжереях, вдвічі. Ми поступово та системно впроваджуємо стратегію «Екологічно. Інноваційно. Комфортно». Нові методи вирощування багаторічних квітів, облаштування декоративної мульчі в лунках, обов᾽язкове проектування мережі освітлення при реконструкції парків і скверів – все це фундамент для якісної організації паркової інфраструктури», – прокоментував генеральний директор «Київзеленбуду» Михайло Наконечний.

На балансі комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень столиці 15 га парниково-оранжерейного господарства. Це забезпечує місто 8-10 мільйонами квітів. Поступовий перехід від вирощування однорічних рослин на багаторічні не тільки зекономить бюджетні кошти, а й зробить міське середовище більш сучасним і комфортним для містян.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]