Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столичному наземному транспорті запрацював безкоштовний Wi-Fi

30 травня 2018 року, 12:28

У рамках концепції Kyiv Smart City КП «Київпастранс» та КМДА співпрацюють із компанією «eWiFi», яка встановила у київському наземному транспорті безкоштовний Wi-Fi. Про це повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

«Станом на сьогодні вже в усіх одиницях наземного транспорту – автобусах, тролейбусах та трамваях – є безкоштовний Wi-Fi від компанії «eWiFi». Ця компанія гарантує Wi-Fi за технологією LTE зі швидкістю до 4 Мб/с для кожного клієнта. Якщо навіть всі пасажири одночасно підключаться до мережі, то на швидкість це не впливатиме. Якщо пасажирів у салоні буде менше, то швидкість мережі може бути більшою, ніж 4 Мб/с», – розповів Дмитро Давтян.

За словами директора Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрія Назарова, сьогодні Wi-Fi модемами обладнаний увесь комунальний наземний пасажирський транспорт. Це 1211 одиниць. У кожному салоні встановлений 1 роутер із модемом.

«Для бюджету міста це нічого не коштує. Обладнання компанія «eWiFi» встановлює власним коштом. Між КМДА, КП «Київпастранс» та «eWiFi» підписано договір про співпрацю. Вигода компанії у тому, що під час підключення до мережі буде транслюватись 10-секундне рекламне повідомлення», – додав Юрій Назаров.

Точка доступу, каже він, буде наявна у салоні та автоматично пропонуватиметься пасажирам. Усі одиниці транспорту з Wi-Fi позначені наклейками з відповідним знаком.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]