Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столичному притулку для тварин у Бородянці збудували 22 вольєри та капітально відремонтували дах

12 травня 2017 року, 15:00

У київському муніципальному притулку для тварин, що знаходиться в селищі міського типу Бородянка, збудували 22 літніх вольєри, відремонтували покрівлю та облаштували новий майданчик для вигулу собак. Про це під час інспекції роботи притулку повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Під час інспекції він перевірив виконані роботи, забезпеченість притулку харчовими продуктами, а також їхню якість. Так, наразі запаси складають близько трьох тонн м’ясного фаршу та двох тонн круп.

«У притулку збудовані нові літні вольєри. Один такий вольєр розрахований на розміщення чотирьох дорослих тварин. Зараз встановлено 22 одиниці, плануємо збільшити загальну кількість до 40. Це пов’язано з тим, що кількість тварин у притулку збільшується. Зараз тут налічується понад 300 тварин. Окрім того, тут повністю відремонтована покрівля, створений новий майданчик для вигулу. Територія приведена до ладу, тут навіть облаштовані клумби, огороджені парканом. На всі роботи міська влада спрямувала 600 тисяч гривень. Значну кількість робіт працівники комунальних підприємств виконували своїми силами спільно з активістами та іншими небайдужими громадянами. Ми вдячні кожному, хто долучається до цієї роботи», – повідомив заступник голови КМДА.

Він зауважив, що зважаючи на критичний стан у питанні утримання безпритульних тварин у Києві реорганізовано комунальні підприємства «Притулок для тварин», «Центр ідентифікації тварин» та «Шевченківська клініка ветеринарної медицини» шляхом приєднання до КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини».

«Працівники оновленого підприємства мають чіткі вказівки від міста: забезпечити належні умови утримання тварин у притулку, оперативну реакцію служби вилову для порятунку собак та інше. Зараз ми також працюємо над питанням будівництва нового притулку та створення сайту з базою даних і анкетами тварин. Адже наша найголовніша мета – щоб тварин брали під опіку», – пояснив Петро Пантелеєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]