Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столичному зоопарку пташина зграя повернулася до літнього авіарію (+фото, відео)

27 квітня 2024 року, 9:38

Із настанням весни на свої рідні водно-болотні угіддя повернулися лебеді, фламінго, гуси, пелікани та інші птахи. А віднедавна до оновленого зеленого авіарію переїхали ібіси червоні, ібіси священні, чепура мала, коровайка бура, косар, султанка, каролінка, казарка червоновола, цесарка грифова та квак. Про це повідомляє КП «Київський зоопарк».

Загальна площа літньої оази – понад 150 кв. м, а висота – 5 м. Тут пернатим створили всі умови для комфортного проживання. Для відтворення натурального середовища угіддя встелили природним ґрунтом, річковим піском, торфом і щепою. Облаштували штучний водограй і ставок, на берегах яких ростуть трава, чагарники та плющ. Створили схованки, насісти та місця для гніздування.

Ця група птахів харчується м’ясним і рибним фаршем, гранульованим кормом, овочами, фруктами, зерновими сумішами та кашами, свіжою зеленню.

Побачити різнобарвних мешканців водно-болотного авіарію можна в нижньому парку КиївЗоо.

Нагадаємо, що вхід до зоопарку – до 16:30, перебування на території – до 18:00. Центральні квиткові каси працюють у понеділок із 12:00 до 16:30, з вівторка до неділі – з 10:00 до 16:30. Також квитки можна купити онлайн.

Закликаємо містян пам'ятати про власну безпеку, бути обачними та під час сигналу повітряної тривоги переходити в укриття.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]