Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці дівчаткам забезпечено можливість безкоштовної вакцинації від раку шийки матки – Валентина Гінзбург

23 вересня 2021 року, 15:32

У комунальних медичних закладах столиці дівчаткам забезпечено можливість безкоштовної вакцинації від раку шийки матки. За словами директорки Департаменту охорони здоров’я Валентини Гінзбург, такі щеплення рекомендовані дівчатам із 9 років. До 14 років вакцинуватися слід двічі, а з 15 років – тричі.

Таку можливість юним киянкам забезпечено завдяки реалізації заходів Міської цільової програми «Здоров’я киян» на 2020-2022 роки. У її рамках здійснюється закупівля вакцини «ЦЕРВАРИКС», що ефективно запобігає папіломовірусу людини, певні штами якого спричиняють до 70% випадків раку шийки матки.

«Рак шийки матки – одне з найпоширеніших онкогінекологічних захворювань. Лише у 2021 році в Києві такий діагноз поставлено понад 220 жінкам. Багато з них – молоді жінки репродуктивного віку. Більше ніж 3600 киянок хворих на рак шийки матки, перебувають на диспансерному обліку у медзакладах столиці. Помирають кожного року понад 100. Завдяки вакцинації від вірусу папіломи людини – основного «винуватця» виникнення онкологічних захворювань шийки матки, можна ефективно запобігти раку», – розповіла Валентина Гінзбург.

Директорка Департаменту розповіла що, наприклад, з грудня минулого року препаратом «ЦЕРВАРИКС» в комунальних медичних закладах столиці безкоштовно було щеплено понад 2 600 дівчат і закликала дорослих – батьків, або опікунів маленьких киянок звернутися до свого педіатра чи сімейного лікаря за консультацією та направленням на щеплення.

«Це стане ще одним і дуже вагомим вашим внеском у здорове майбутнє власної дитини. А що може бути дорожчим та ціннішим за це?» – підсумувала Валентина Гінзбург.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]