Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці хочуть створити єдину базу даних технічних засобів регулювання дорожнього руху

01 червня 2016 року

У столиці хочуть створити єдину базу даних технічних засобів регулювання дорожнього руху

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики депутати погодили проект рішення “Про заходи щодо впорядкування роботи розміщення технічних засобів регулювання дорожнього руху на території міста Києва”.

Відповідний проект рішення передбачає створення єдиної міської бази даних технічних засобів регулювання дорожнього руху. Складатиме її та відповідатиме за неї комунальне підприємство “Київдорсервіс”.

“Невід'ємною складовою дорожнього руху в будь-які країні є належним чином організована та побудована система таблиць, покажчиків, дорожньої розмітки та знаків, від яких значною мірою залежить безпека учасників дорожнього руху. Балансоутримувачі технічних засобів регулювання дорожнього руху встановлюють їх самостійно та хаотично. Особливо гостро стоїть проблема з світлофорами, оскільки вони не включені до єдиної бази регулювання та їх циклограма не сумісна з тими світлофорами, які перебувають на балансі КП “Київдорсервіс”, — зазначає голова постійної комісії Київради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики Олександр Бродський.

За його словами, основною причиною існування такої проблеми є відсутність чітко визначеного суб'єкту, який контролював би розміщення та експлуатацію технічних засобів регулювання дорожнього руху. І відповідний проект рішення покликаний вирішити цю проблему.

“У документі чітко визначено, що технічні засоби регулювання дорожнього руху повинні відповідати державним стандартам України, які визначають вимоги до розміщення та утримання технічних засобів регулювання дорожнього руху. Також передбачено проведення інвентаризації технічних засобів регулювання дорожнього руху, встановлених у межах червоних ліній.
Таким чином, проект рішення дозволить убезпечити як пішоходів, так і водіїв. Особливо це актуально на вулицях, де розміщені навчальні заклади”, — переконана заступник голови торговельної комісії Юлія Ярмоленко.

Відповідний проект рішення мають також розглянути на пленарному засіданні Київради. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]