Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці підбили підсумки роботи медичної галузі в 2017 році

14 березня 2018 року, 18:44

Під час підсумкової колегії за результатами діяльності Департаменту охорони здоров’я в 2017 році підбили підсумки роботи медичної галузі столиці. Участь у заході взяв перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«У минулому році зроблено чимало в медичній сфері міста. Проведено ремонтно-будівельні роботи на суму 525,8 мільйона гривень, що дало змогу розпочати процес створення мережі закладів охорони здоров’я у Києві відповідно до потреб населення інтенсивного, планового, реабілітаційного та паліативного лікування. Закуплено сучасного обладнання на 606 мільйонів гривень, у тому числі «важкого обладнання» (КТ/МРТ) для надання якісної та доступної медичної допомоги мешканцям столиці незалежно від їхнього віку. Це обладнання для травматологічних пунктів і відділень невідкладної медичної допомоги на базі міських лікарень, для пологових будинків, реанімаційних відділень лікарень, а також ендоскопічне обладнання для ранньої діагностики новоутворень шлунково-кишкового тракту та лікування шлунково-кишкових кровотеч і багато іншого», – розповів Микола Поворозник.

За його словами, у минулому році вперше придбано ендопротези для екстреного протезування, насамперед, при переломах стегнових кісток.

«Окрім того, з метою наближення медичної допомоги до мешканців столиці вперше розпочато роботу амбулаторної мобільної бригади паліативної допомоги, що є першим етапом початку діяльності Центру паліативної допомоги дітям міста Києва. У рамках реалізації програми протидії захворюванню на туберкульоз вперше придбаний і введений в експлуатацію сучасний цифровий пересувний флюорограф, надається соціальна допомога у вигляді продуктових наборів хворим, які лікуються амбулаторно, закуплено засоби індивідуального захисту органів дихання для медичних працівників закладів охорони здоров’я міста всіх рівнів підпорядкування для запобігання захворюванням на туберкульоз. Реалізовуючи ініціативу FAST TRACK CITIES, забезпечується безкоштовне обстеження на ВІЛ-інфекцію у закладах охорони здоров’я Києва всіх рівнів підпорядкування. Із метою наближенню медичної допомоги ВІЛ-інфікованим особам до місця їхнього проживання проводяться ремонтні роботи та закуповується необхідне обладнання для відкриття кабінетів замісної підтримувальної терапії для проведення антиретровірусної терапії за місцем проживання; розпочато забезпечення ВІЛ-інфікованих пацієнтів антиретровірусними препаратами за рецептами лікарів через аптечну мережу. Уже функціонують 6 кабінетів замісної підтримувальної терапії у 3-х лікарнях столиці, ведеться робота щодо створення таких кабінетів у всіх 10 районах Києва», – зазначив Микола Поворозник.

Також він додав, що у столиці працюють над створенням єдиного медичного простору. Зокрема, у минулому році впроваджено систему «еHealth». Сьогодні у всіх центрах первинної медико-санітарної допомоги всіх районів Києва за допомогою різних сервісів упроваджено електронний запис на прийом до сімейного лікаря, педіатра та вузького спеціаліста.

«У листопаді 2017 року в Подільському районі розпочато роботу пілотного проекту «Лікар у Вашому домі», ідею якого я привіз із міста Мехіко. Позитивний досвід цього проекту ми реалізуємо цього року в усьому місті. Проект дає змогу надати медичну допомогу першочергово таким верствам населення: інвалідам І групи, дітям та особам, які не здатні до самообслуговування та потребують постійної сторонньої допомоги. Окрім того, ми облаштовуємо стаціонарні пункти для обстеження на неінфекційні захворювання, де кожен охочий може пройти огляд і при необхідності отримати рекомендації щодо подальших дій», – підсумував Микола Поворозник.

Під час заходу медичним працівникам вручили Почесні грамоти Київської міської державної адміністрації та Департаменту охорони здоров’я.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]