Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці почали лікувати 400-літню липу Петра Могили

16 травня 2022 року, 16:16

Сьогодні, 16 травня, почали лікувати липу Петра Могили, яка постраждала через негоду минулого тижня. Роботи масштабні, тому можуть тривати кілька днів. Про це повідомляє КО «Київзеленбуд».

За словами біолога Ігоря Сінгера, першочергово слід очистити рану, яка утворилася на зламі дерева. Після механічної обробки її оброблять фунгіцидом, влаштують пасивний дренаж рани та накладуть сітку на отвір, щоб туди не потрапляло сміття та не призводило до гниття деревини.

Наступним кроком є санітарна розвантажувальна обрізка гілок, щоб липа могла тримати рівновагу. Вже після санітарної обрізки буде встановлено тимчасову опору, які підтримуватиме найважчі гілки. Згодом її приберуть, а дерево зафіксують за допомогою спеціально розробленої системи динамічного каблінгу.

Нагадаємо, що 12 травня під час сильного вітру відламалася частина стовбура 400-літньої липи Петра Могили. Зав висновком фахівців, причиною цього стала анатомічна вада розвитку стовбура (вростаюча кора) та стовбурові інфекції, які розповсюдилися всередині дерева через вростання всередину дерева опори, встановленої близько 20 років тому.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]