Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці придбали унікальний роботокостюм для Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю (+фото)

24 грудня 2019 року, 16:45

Для Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю придбали екзоскелет, що дає можливість відновлювати функції руху. Про це розповіла заступниця голови КМДА Марина Хонда під час візиту до Центру.

За її словами, Київ – перше місто в Україні, що придбало таку новітню робототехніку. На унікальний роботокостюм, виготовлений у Канаді, із міського бюджету витратили 5 млн грн. Марина Хонда зазначила, що це вартісна інвестиція у дітей, що мають 4-й або 5-й рівень рухових порушень та пересуваються виключно на кріслах колісних.

Як зауважила директорка Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю Альона Терещенко, екзоскелет підсилює фізичні людські можливості та застосовує принципи робототехніки та біомеханіки, а не повністю автоматизує процеси, виключаючи людину з робочого процесу, подібно до того, як це роблять автономні системи.

Марина Хонда оглянула нову техніку та зазначила, що завдяки їй понад 600 київських дітей отримали унікальну можливість відновлювати функції руху.

Детальніше про те, як працює екзоскелет, за посиланням: http://bit.ly/2PStAsj.

Візит до Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]