Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці стартувала призовна кампанія (+відео)

08 квітня 2019 року, 15:23

Від першого квітня у столиці стартував весняний призов. Він триватиме до червня. Про це під час прес-брифінгу у КМДА розповів військовий комісар Київського міського військкомату, полковник Сергій Клявлін.

За його словами, наразі потенційні новобранці проходять огляди у своїх районах. І тільки потім ті, що пройшли огляд, потраплять у міські військові комісаріати. Однак відправка в частини в будь-якому випадку почнеться не раніше другої половини квітня.

Усього в рамках весняного призову-2019 в Україні планується набрати 18 752 особи. З них за розподілом до збройних сили України потраплять 9 тисяч осіб, 5152 осіб будуть проходити строкову службу в Національній гвардії, а 4 тисячі – у прикордонній службі. Щонайменше 600 призовників потраплять в державну службу спеціального транспорту. Для Києва загальне число призовників становить 780 осіб. За словами Сергія Клявліна, у порівнянні з осіннім призовом план виріс на 36 осіб.

Також столичний військовий комісар розповів, що про одноразову виплату у розмірі 3800 гривень повинен піклуватися військовий комісаріат. Про наступну грошову допомогу після закінчення служби мають подбати самі строковики. Протягом місяця після звільнення військовослужбовець повинен стати на облік у військкоматі – у цьому випадку він отримає середню для місця проживання зарплату.

Якщо новобранець на момент призову працював, його робоче місце та середня зарплата гарантовано зберігається за ним. Щомісяця в ході служби солдат буде отримувати близько 350 гривень, перебуваючи на повному забезпеченні держави. Також після звільнення військовослужбовець повинен отримати 8 окладів, які залежать від звання та посади. А для дітей-сиріт та дітей з багатодітних сімей ця виплата складе 10 таких окладів.

Сергій Клявлін також зазначив і щодо терміну служби – він залежить від освіти призовника. Магістри та спеціалісти, які нададуть відповідні документи, відслужать 12 місяців, а решта призовників мають провести в рядах ЗСУ 18 місяців. Якщо на військову службу потраплять студенти, які ще не закінчили навчання, то після закінчення строкової служби їх мають поновити на навчанні.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]