Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці тестуватимуть медиків для визначення антитіл до COVID-19 – Валентина Гінзбург (+фото)

26 травня 2020 року, 21:34

У столиці розпочато тестування медичних працівників ІФА-тестами. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

Сьогодні тестами вітчизняного виробника «Діапроф-Мед» було безкоштовно протестовано понад 30 співробітників бригад центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

«У першу чергу тестуємо тих медиків, які безпосередньо задіяні в наданні медичної допомоги хворим на коронавірусну інфекцію. Сьогодні це «ковідні» бригади «швидких». Після них розпочинаємо масове тестування співробітників Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Плануємо, що на добу робитиме близько 100 аналізів. Також до кінця тижня будуть протестовані ІФА-тестами співробітники столичних пологових, перевіряти на наявність антитіл їх розпочали ще вчора», – розповіла Валентина Гінзбург.

Тож, ІФА-тестування незамінне для виявлення тих, хто перехворів на COVID-19, у тому числі безсимптомно. Такий метод дозволить краще розуміти справжню статистику захворюваності серед медичних працівників, якісніше відстежувати поширеність вірусу тощо.

«На сьогодні в 12 лабораторіях комунальних закладів охорони здоров’я є можливість отримувати результати ІФА. Департамент проводить роботу з керівниками закладів, які, я впевнена, зацікавлені в такому тестуванні. Тому що йдеться, в першу чергу, про піклування про своїх співробітників та пацієнтів», – зауважила Валентина Гінзбург.

За її словами, Департамент ініціюватиме внесення відповідних змін до міської цільової програми «Здоров’я киян», які нададуть право місту закуповувати ІФА-тести централізовано та забезпечувати ними столичні медустанови.

Валентина Гінзбург нагадала, що столиця найкращий регіон в Україні за показником одного з критеріїв виходу з карантинних обмежень – охопленням мешканців ПЦР-тестуванням.

«Так, якщо за вимогою МОЗ України цей показник має бути не нижчим за 12 на 100 тисяч населення, у столиці він в середньому складає понад 40!» – підкреслила Валентина Гінзбург.

Тестування співробітників Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ІФА-тестами

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]