Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці триває підготовка заходів пов’язаних із 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи

20 квітня 2016 року, 13:16

У Департаменті соціальної політики КМДА повідомили, що наразі триває підготовка заходів, пов’язаних із 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.

Традиційно відбудуться офіційні заходи за участю керівників держави та міста – покладання квітів, церемонії вшанування пам’яті громадян, загиблих та померлих внаслідок катастрофи.

Загалом, пам’ятні заходи з нагоди 30-их роковин аварії на ЧАЕС відбудуться в усіх районах міста Києва.

Так, 26 квітня о 00:55 та о 10:00 відбудуться покладання квітів до Меморіального кургану героїв Чорнобиля на території церкви Св. Архангела Михаїла УПЦ МП та пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобиля».

З метою виявлення і вирішення соціально-побутових проблем на рівні керівництва районів проводитимуться зустрічі з особами, віднесеними до першої категорії постраждалих, учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, евакуйованими та переселенцями із забруднених територій, з дітьми-інвалідами, сиротами тощо.

Для учнів загальноосвітніх закладів столиці проводитимуться зустрічі з ліквідаторами наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Також відбуватимуться: виховні години, семінари, круглі столи, конференції, лекції, бесіди, перегляди тематичних кінофільмів та екскурсії юних киян до Національного музею «Чорнобиль».

Крім того, 26 квітня о 18:00 у Музеї історії міста Києва відбудеться світова прем’єра Chernobyl VR Project під назвою «Місто-привид. Світова прем’єра подорожі». 30-м роковинам Чорнобильської трагедії присвячений концерт «В.А. Моцарт. Реквієм», який відбудеться 26 квітня о 19:00 у Київському муніципальному академічному театрі опери та балету для дітей та юнацтва. Також у міських бібліотеках відбудуться літературно-мистецькі заходи, присвячені роковинам аварії на ЧАЕС.

Протягом місяця здійснюватиметься благоустрій біля пам’ятних місць вшанування подвигу учасників ліквідації на Чорнобильській АЕС. Медичні заклади проводитимуть огляди та забезпечать диспансеризацією осіб, які отримали інвалідність та потерпілих дітей, яким встановлено причинний зв’язок захворювань внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]