Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці відкрили шість нових філій Kyiv Smart City School

04 березня 2020 року, 16:49

Громадська організація «Київ Смарт Сіті Хаб» і директори шести київських шкіл підписали меморандум про співпрацю задля популяризації якісної та безкоштовної ІТ-освіти для дітей. У результаті домовленостей ініціатива Kyiv Smart City відкриє нові освітні філії, які приєднаються до діючого з 2018 року проекту Kyiv Smart City School на базі комунальних шкіл у різних районах столиці. Для реалізації проекту залучені найактивніші керівники навчальних закладів та вчителі інформатики, які прагнуть змін та інновацій у сфері освіти.

«Відтепер ІТ-освітою охоплено 18 тисяч учнів столичних шкіл. Інновації та цифрові технології давно стали невід’ємною частиною нашого життя. Кожен киянин щодня використовує міські е-сервіси. І діти – не виняток. Тому саме школа має відповідати вимогам сучасного суспільства і навчати дітей ефективно використовувати та самим створювати інструменти розумного міста. Із цією метою ми і розширюємо мережу філій Kyiv Smart City School», – зазначив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров.

Місія проекту Kyiv Smart City School – навчити дітей основам кодування та робототехніки, розказати їм про світові тренди у розбудові розумних міст і новітні українські проекти, що допомагають робити життя максимально комфортним, безпечним та екологічним. У такий спосіб київські фахівці виховують нову генерацію громадян, які вже в юному віці отримують знання і навички, високо затребувані на ринку праці у найпрогресивніших країнах світу, а також заохочують вивчати технічні дисципліни.

У рамках заходу відбулося урочисте нагородження учнів, які успішно завершили курси відеоблогінгу та фотографії від партнера – Цитрус Академії.

Завдяки освітнім філіям Kyiv Smart City School упродовж 2019-2020 років учні проходять безкоштовне навчання за такими напрямами:

  • Scratch – візуальна мова програмування;
  • Java – програмування для дітей;
  • WEB-програмування та HTML для підлітків;
  • Інтерактивний модульний курс «Smart city»;
  • YouTube-блогерство та Instagram-фото від Цитрус Академії;
  • Курси з профорієнтації від компанії ChoiZY;
  • Курси підготовки до змагань FIRST Tech Challenge.

«Відкриття шести нових філій Kyiv Smart City School допоможе школярам у різних районах Києва вдосконалюватися у технічних дисциплінах. Цього року ще більше учнів навчаться програмувати, отримають нові знання з робототехніки та вивчать основи IT-спеціалізації. Наша мета – виховувати громадян, які вільно користуються технологіями та завдяки електронним сервісам знають, як покращувати своє місто вже сьогодні. Також ми оголосили 2020 рік – роком екології. Завдяки проекту з нашими друзями Mozgi Ideas ми навчатимемо дітей відповідальному споживанню, а також розвитку зелених зон міста», – прокоментувала координатор ініціативи Kyiv Smart City Ярослава Бойко.

У рамках заходу команда Kyiv Smart City разом із MOZGI Ideas презентувала спільну екологічну ініціативу для юнацтва. Відтепер освітні осередки Kyiv Smart City School стануть своєрідними Recycle Schools, де будуть встановлені баки для сортування сміття, а також налагоджена логістика з вивозу відходів. Мета проекту – повністю змінити культуру споживання і поводження з відходами. Для учнів проводитимуть інтерактивні уроки з екології та різні цікаві заходи. Проект сприятиме вихованню екологічної свідомості школярів, навчить їх правильно сортувати сміття та жити, споживаючи відповідально. Головним партнером ініціативи виступила компанія «ЕКО-СТОК».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]