Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці запрацювала цілодобова «гаряча лінія» з питань вивезення сміття

01 серпня 2016 року, 16:16

У чотирьох районах столиці мешканці можуть поскаржитися на неприбране сміття безпосередньо компанії, яка його вивозить. У акціонерному товаристві «Київспецтранс» запустили цілодобову «гарячу лінію», яка працюватиме у Голосіївському, Подільському, Оболонському та Святошинському районах. Про це повідомив голова правління «Київспецтрансу» Андрій Грущинський.

«Ми позиціонуємо себе, як клієнтоорієнтовану компанію, тому плануємо докладати якомога більше зусиль, щоб жителі Києва були задоволені якістю послуг, які ми надаємо. Телефонувати можна за номером: (044) 400-10-11 цілодобово», – сказав Андрій Грущинський.

Він зазначив, що наразі актуальне питання після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі – це стан полігону № 5, де захоронюються побутові відходи, вивезені з Києва.

«Задля збереження навколишнього середовища потрібно змінити підхід до утилізації побутових відходів. Зараз «Київспецтранс» виконує послугу щодо їх вивезення та захоронення. І, щоб уникнути зростання полігонів побутових відходів та уникнути трагедії, яка сталася на Грибовицькому сміттєзвалищі, потрібно створити нову галузь. Цю проблему вирішує створення підприємства з переробки сміття», – заявив він.

Андрій Грущинський також розповів про позитивні зміни, які відбулися на підприємстві.

«Техніка, яка працює на підприємстві, не обновлювалася протягом багатьох років. Через постійну роботу в високолужному середовищі та з великим навантаженням, вона постійно виходила із ладу. Через це часто зривалися графіки вивезення сміття. Цього року ми запровадили нову систему контролю технічного стану автотранспорту та його ремонту, придбали майже півтисячі автошин, установили 725 нових та відремонтували 537 контейнерів. Відновили вагову при в’їзді на полігон та встановили камери відеоспостереження. Такі заходи необхідні, щоб можна було чітко знати скільки завозиться на захоронення відходів та унеможливити будь-які зловживання. Також ми почали вкривати карти полігону (місця, де захоронюються відходи) шлаком та мінеральним ґрунтом, щоб забезпечити безпечне зберігання відходів, зменшити запах і вплив на навколишнє середовище. Одним із найбільших наших досягнень є відновлення роботи очистки фільтрату», – зазначив він.

Голова правління також підкреслив, що одним із способів зменшення кількості відходів та їх впливу на екологію є прийняття законів, які б дали стимул роботи переробної галузі в Україні. На даний момент такі законопроекти (№№ 4835, 4836, 4837, 4838) вже зареєстровані у Верховній Раді, проте їх розгляд затягується.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]