Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці завершують підготовку громадського транспорту до роботи взимку

25 жовтня 2017 року, 18:17

Підготовку рухомого складу КП «Київпастранс» до роботи в зимовий період планують повністю завершити на початку листопада. Про це розповів директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Симонов.

Для роботи в осінньо-зимовий період підготовлено 330 тролейбусів, 180 трамваїв та 290 автобусів. Закуплено 130 тон соляної суміші та 410 тон піску, лопати для прибирання снігу та інше обладнання, щоб забезпечити прибирання на посадочних майданчиках зупинок громадського транспорту та спецчастинах трамвайних колій. Також до роботи готові снігоочисники трамвайних колій, бульдозери, екскаватори, навантажувачі та трактори з відвалом.

Проводяться роботи з технічного обслуговування електропідігріву та водовідведення стрілочних переводів трамвайних колій.

«При виникненні надзвичайної ситуації для прибирання снігу на зупинках громадського транспорту, які належать до зони відповідальності «Київпастрансу», буде організована робота до 75 бригад у кількості 235 працівників комунального підприємства», – зауважив Сергій Симонов.

Також проводяться роботи щодо збільшення кількості рухомого складу великої та надвеликої місткості, створено резерв автобусів на випадок позаштатних ситуацій. Поступово збільшується випуск рухомого складу на міські маршрути.

За словами Сергія Симонова в період підготовки та під час виконання осінньо-зимових перевезень будуть проводитись дослідження пасажиропотоку. На підставі отриманих даних будуть уточнені та доповнені графіки руху та кількість рухомого складу на міських маршрутах.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]