Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці зроблено понад 2 млн щеплень від COVID-19 – Микола Поворозник 

21 жовтня 2021 року, 10:16

У столиці зроблено 2 004 572 щеплення від COVID-19, дві дози вакцини вже отримали 1 000 257 містян. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник на своїй сторінці у Facebook.

«Тільки за останню добу у Києві зроблено 21 425 щеплень. Місто створило усі умови для того, щоб кожен охочий мав змогу щепитися. У столиці працює 21 міні-вакцинальний центр на базі закладів охорони здоров’я, 148 пунктів щеплень, 53 мобільні бригади та Центр масової вакцинації. Також вакцинуватися можна у 32 тимчасових вакцинальних пунктах великих торгівельних центрів столиці та Центрів надання адміністративних послуг. Усі вони забезпечені вакцинами: CoronaVac/Sinovac Biotech, AstraZeneca, Cominarty/Pfizer-BioNTech», – розповів Микола Поворозник.

Він нагадав, що вакцинуватися можна, звернувшись до свого сімейного лікаря, у реєстратуру закладу або зареєструватися через систему helsi.me.

«Сьогодні ситуація із захворюваністю на коронавірус у столиці досить складна. Щодня ми фіксуємо понад тисячу нових випадків захворювання. Дуже стрімко заповнюються лікарні хворими, які потребують кисневої підтримки. Сьогодні понад 50% ліжок, які підготувало місто для прийому хворих на коронавірус, вже зайняті. Загалом у важкому стані у лікарнях перебувають 1919 пацієнтів, на ліжках інтенсивної реанімації – 256 хворих. 33 пацієнти підключено до апарату штучної вентиляції легень, кисневої підтримки потребують 2195 хворих. Це не просто цифри, це – людські життя, які у цю хвилину рятують лікарі», – зазначив Микола Поворозник.

За його словами, переважна більшість госпіталізованих – невакциновані, і помирають в абсолютній перевазі нещеплені пацієнти.

«Укотре наголошую, вакцинація – єдиний дієвий спосіб уберегти себе від важкого перебігу хвороби. Не чекайте, коли у столичних центрах вакцинації будуть стояти черги, як у тих містах, які вже у «червоній» зоні. Вакцинуйтеся, захистіть себе і своїх рідних!» – закликав Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]