Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Святошинському районі відкрито ще один відремонтований сквер (+фото)

13 жовтня 2021 року, 15:47

Напередодні Дня захисників і захисниць України у Святошинському районі відкрито відремонтований сквер на вул. Чорнобильській, 12.

«Як і планували, до 14 жовтня завершили капремонт скверу на вулиці Чорнобильській, 12 у Святошинському районі. У 2017 році тут було встановлено пам’ятний знак святошинцям, котрі загинули під час АТО на сході України. І відкриття оновленого скверу було присвячене їм, героям, які не вмирають. Такі місця мають бути помітними, адже вони – частина нашої історії. Було вирішено зробити широку алею до пам’ятного знака та обрамити його туями та хризантемами», – зазначив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Під час відкриття оновленого скверу було вшановано пам’ять воїнів-героїв АТО, а також висаджено три робінії кулястої форми. У рамках капремонту було влаштовано із ФЕМ покриттям широку алею, що веде до меморіального каменю. За ним встановлено новий флагшток. Камінь обрамлюють туї: 4 туї Смарагд – за каменем, а вздовж алеї – 10 туй Даніка кулястої форми і близько 170 кущів хризантем. На початку алеї групами висаджено 35 кущів спіреї Голд.

Загалом у сквері було влаштовано доріжки з ФЕМ покриттям загальною площею 3480 кв. м, встановлено нові лави й урни для сміття. Близько половини площі скверу займають посівні газони.

Нагадаємо, що статус скверу земельній ділянці площею 0,65 га на вул. Чорнобильській, 12 у Святошинському районі було надано рішенням Київської міської ради від 28 липня 2016 року № 875/875.

Відремонтований сквер на вулиці Чорнобильській, 12 у Святошинському районі

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]