Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Святошинському районі змінять тип та найменування двох спеціальних шкіл-інтернатів 

25 серпня 2022 року, 19:02

У Святошинському районі змінять тип та найменування двох спеціальних шкіл-інтернатів на спеціальні школи № 15 та № 16 міста Києва. Такі рішення на пленарному засіданні ІІ сесії Київської міської ради ІХ скликання підтримала більшість депутатів.

За словами директорки Департаменту освіти та науки КМДА Олени Фіданян, необхідно реалізувати права дітей з особливими освітніми потребами та забезпечити створення оптимальних умов для здобуття освіти у школах.

«У столиці продовжують імплементацію законів, які стосуються надання освітніх послуг дітям з особливими освітніми потребами. У спеціальній школі № 15 надають освітні послуги за рівнем початкової, базової та профільної середньої освіти дітям з порушеннями опорно-рухового апарату. У спеціальній школі № 16 буде продовжено реалізацію освітнього процесу для дітей з порушеннями інтелектуального розвитку за рівнем початкової та базової освіти. Крім цього, на базі спеціальних шкіл продовжать роботу пансіони, у яких  протягом навчального року, окрім вихідних та канікул, проживають до 30 учнів», – зазначила Олена Фіданян. 

Директорка Департаменту освіти та науки КМДА додала, що крім цього розроблені навчальні програми сприяють повноцінній інтеграції дітей з особливими освітніми потребами в життя громади.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]