Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У центрі Києва демонтували сезонний майданчик для харчування, що знаходився в охоронній зоні інженерних мереж

28 грудня 2020 року, 19:29

На вулиці Володимирській, 42 демонтували сезонний майданчик для харчування, що розташовувався в охоронній зоні інженерних мереж. Він знаходився біля стаціонарного закладу громадського харчування «Хурма» безпосередньо в межах виходу зі станції Київського метрополітену «Золоті ворота». Про це повідомили в Департаменті міського благоустрою.

Попри супротив, який чинили понад 80 невідомих осіб, Департамент міського благоустрою та Комунальне підприємство «Київблагоустрій» виконали рішення Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і демонтували потенційно небезпечний сезонний майданчик біля ресторану «Хурма». Розміщення тимчасової споруди на відстані 1,6 м від газопроводу низького тиску суперечить «Правилам безпеки систем газопостачання» (ДБН. В.2.5-20-2018). Таке сусідство могло призвести до надзвичайної ситуації техногенного характеру, пов’язаної з ризиком для життя та здоров’я людей, а також до пошкодження майна й нанесенню значних матеріальних збитків.

За інформацією Департаменту містобудування та архітектури, у закладу громадського харчування були відсутні дозвільні документи на розміщення сезонного майданчика.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]