Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У вересні ескалатори столичного метрополітену з різних причин зупинялися 580 разів

01 жовтня 2021 року, 12:43

У вересні ескалатори столичної підземки зупинялися 580 разів із різних причин. Так, у 60 випадках пасажири скористалися ручкою «Стоп» без необхідності. Ще 257 разів зупинки здійснювали працівники, аби запобігти травмуванню пасажирів. Про це інформує КП «Київський метрополітен».

Окрім того, 183 рази ескалатори зупиняли через потрапляння сторонніх предметів: зокрема, жіночих підборів, ременя, шнурка, шарфа та бананів. Підприємство просить пасажирів притримувати поли довгого одягу, оскільки вони є найчастішою причиною зупинки в осінньо-зимовий період. 

«Київський метрополітен» закликає пасажирів дотримуватися правил користування ескалатором, а саме:

  • триматися за поручень;
  • не заступати за обмежувальну лінію;
  • не сидіти на східцях;
  • не бігати;
  • тримати дітей за руку;
  • підтримувати поли довгого одягу.

Як нагадує комунальне підприємство, наразі на станціях метро «Лук’янівська» та «Олімпійська» тривають капітальні ремонти, які проходять раз у 100-150 тис. км або кожні 10-11 років. Ескалатори підземки – це дороговартісні механізми, які для справної роботи потребують дбайливого ставлення та ретельних, періодичних капітальних ремонтів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]