Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У закладах професійної освіти Києва тривають ремонтні роботи

12 липня 2019 року, 17:18

Міська влада систематично забезпечує покращення матеріальної бази професійних (професійно-технічних) закладів освіти столиці. Упродовж 3-х років місто виділяє кошти на ремонти приміщень профтехів, заміну технічного обладнання та меблів тощо. Про це повідомили в Департаменті освіти і науки.

У 2019 році місто вже виділило 20,8 млн грн на спецодяг, робочі інструменти та підготовку приміщень до нового навчального року. За ці кошти упродовж літнього періоду заклади проводять низку ремонтних робіт: замінюють вікна, ремонтують дахи та фасади, встановлюють системи автоматичної пожежної сигналізації, ремонтують спортивні зали, майстерні, навчальні та навчально-виробничі кабінети. На сьогодні з виділених містом коштів освоєно вже 41,3%.

Заклади професійної (професійно-технічної) освіти Києва активно готуються до початку нового навчального року. Зокрема, у Київському вищому професійному училищі будівництва і архітектури, Київському професійному енергетичному ліцеї, Вищому професійному училищі № 33, Київському вищому професійному училищі технологій та дизайну одягу, Державному навчальному закладі «Центрі професійної освіти інформаційних технологій, поліграфії та дизайну» повністю завершені роботи за програмою «Заміна вікон».

Окрім цього, у Вищому професійному училищі № 33 та Київському вищому професійному училищі технологій та дизайну одягу завершують роботи із встановлення системи автоматичної пожежної сигналізації (АПС) та оповіщення про пожежу. Також у Київському вищому професійному училищі будівництва і архітектури здійснено капітальний ремонт мереж МІТП (модуль індивідуальних мереж теплопостачання). А в «Міжрегіональному центрі ювелірного мистецтва» завершується капітальний ремонт приміщень і замінено робоче обладнання у майстернях та навчально-практичних кабінетах.

Нагадаємо, прийом документів до професійно-технічних закладів освіти столиці розпочався 1 липня та триватиме до 31 серпня. Протягом цього періоду вступники на базі 9 та 11 класів можуть подати до обраного закладу виключно оригінали документів.

У Департаменті освіти і науки зазначають, що місто Київ забезпечує безкоштовне навчання для учнів у закладах професійно-технічної освіти столиці. Практика попередніх вступних кампаній демонструє, що кількість наданих місць для безкоштовного навчання збігається із запитом вступників, отже шанс навчатися безкоштовно досить великий.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]