Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У застосунку Київ Цифровий відтепер можна підтвердити акаунт через Дію

03 жовтня 2023 року, 15:45

Тепер у Київ Цифровий можна підтвердити обліковий запис не лише через BankID, а й за допомогою Дії. Для цього користувачу потрібно мати ID-картку чи закордонний паспорт у застосунку Дія. Про це повідомив керівник цифрової трансформації та заступник голови КМДА Петро Оленич у своєму Telegram-каналі.

«Ми продовжуємо спрощувати систему ідентифікації і водночас убезпечувати персональні дані. Із цим оновленням користувачі зможуть зручно, а головне, безпечно користуватись інструментами електронної демократії», – розповів він.

BankID – це верифікація даних через банк за допомогою id.gov.ua. Цей процес схожий на перевірку документів у відділенні банку, проте у смартфоні та без зайвих паперів.

Верифікація профілю через застосунок Дія ще швидша та надає такі самі переваги для активних містян. Так, із підтвердженим обліковим записом можна:

  • підписувати петиції;
  • вирішувати міські питання в опитуваннях;
  • отримувати доступ до нових сервісів без зволікань.

Для отримання всіх переваг користувачам необхідно оновити застосунок Київ Цифровий до останньої версії та натиснути на зображення свого профілю вгорі екрану, вибравши опцію підтвердження акаунта через Дію або BankID.

Після підтвердження в користувача автоматично заповнюється профіль і з’являються можливості підписувати петиції, брати участь в опитуваннях, підтверджувати власність на авто.

Додатково.

Київ Цифровий – застосунок, що об’єднує головні міські сервіси та понад два з половиною мільйони користувачів. Через застосунок можна поповнювати зі смартфона транспортну карту, купувати QR-квитки, сплачувати за паркування, повертати евакуйовану автівку, брати участь в опитуваннях від міста, підписувати петиції та дізнаватись про головні новини Києва.

Дія – це застосунок, де можна швидко та зручно отримати державні послуги онлайн. Зокрема, через Дію українці купують військові облігації, подають повідомлення про пошкоджене майно та заяви про отримання грошової допомоги на ремонт житла за програмою єВідновлення, замовляють витяги про місце проживання та несудимість, надсилають копії документів за лічені секунди, підписують Дія.Підписом.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]