Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Учителям, дітям та батькам: корисні освітні серіали на платформі Дія.Освіта

01 вересня 2023 року, 12:48

Сьогодні, 1 вересня, у столичних школах пролунали перші дзвоники. На допомогу учителям, школярам та їхнім батькам на платформі Дія.Освіта з’явилися корисні освітні серіали.

Так, у розділі «Дія.Освіта для школярів», пройшовши безкоштовні курси, діти зможуть опанувати перші кроки в цифрових професіях (маркетинг, аналітика, кібербезпека тощо), ознайомитися зі створенням IT-продуктів, дізнатися, як захистити себе від шахраїв в інтернеті тощо.

Кілька корисних ресурсів, які допоможуть дітям та їхнім батькам під час навчального року:

  • Підприємництво для школярів – доступно та зрозуміло про створення власної справи від ідеї до реалізації;
  • Діджитал-фізкультура для школярів – уроки проводять гравці футбольного клубу «Шахтар»: капітан команди Андрій Пятов і захисник Сергій Кривцов;
  • Нові цифрові професії – курс про нові цифрові професії, що мають попит: діджитал-маркетолог, SMM-спеціаліст, front-end- та back-end-розробник, QA, UI/UX-дизайнер, бізнес-аналітик, cybersecurity engineer, devOps-engineer, product manager.

Детальніше ознайомитися з освітніми серіалами для школярів можна за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/catalog/appointment/for-schoolchildren.

Окрім того, у 2022-2023 навчальному році 50 українських шкіл взяли участь у пілотному проєкті «Оновлена інформатика – IT-студії», який реалізується за ініціативи Мінцифри та МОН у межах програми EU4DigitalUA, що фінансується Європейським Союзом.

Мета проєкту – переосмислити шкільний предмет «Інформатика» та оновити його зміст з урахуванням сучасних реалій. Оновлений курс інформатики охоплює такі змістові лінії: цифрову грамотність, медіатворчість, обчислювальне мислення та програмування, аналіз даних і моделювання, цифрове громадянство. Це допоможе учням сформувати детальніше розуміння предмета та нових тем.

Уже з цього навчального року після апробації та вдосконалення оновлені освітні ресурси IT-студій будуть у вільному доступі.

Для вчителів розробили освітні серіали з методичними рекомендаціями. Педагоги зможуть безкоштовно поглибити свої знання в методах інтерактивного навчання, ознайомитися з рекомендаціями та інструментами навчання учнів онлайн, дізнатися, як працювати з дітьми під час війни та надавати ефективну психологічну допомогу.

Нагадуємо, на платформі Дія.Освіта всі охочі незалежно від віку та рівня знань можуть безкоштовно опанувати нову професію.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]