Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

В Києві з’явиться проспект ім. Лобановського

15 липня 2015 року

Вчора на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань перейменувань було погоджено перейменування проспекту Червонозоряний на честь Валерія Лобановського.
Як зазначили члени комісії, до них постійно надходять звернення громадян, депутатів Київради та громадської організації «Всеукраїнське об’єднання вболівальників Друзі Динамо» щодо вшанування видатної української постаті Валерія Лобановського та перейменування на його честь одної з вилиць столиці.
«Ми повинні бути мудрими та відчувати пульс міста. Валерій Лобановський дійсно знаменита постать не тільки для України, а й для всього Світу. Тому, я вважаю, що буде правильно вшанувати його досягнення для міста перейменувавши Червонозоряний проспект на проспект Валерія Лобановського» - зауважив голова комісії, заступник міського голови – секретар Київради Олексій Резніков.
Проект рішення мають ще погодити на громадськх обговорюваннях.
Валерій Лобановський - видатний радянський та український футболіст і тренер. Багаторічний наставник «Динамо» (Київ), на чолі якого двічі клуб вигравав Кубок володарів кубків. Тричі був наставником збірної СРСР, з якою став віце-чемпіоном Європи 1988. Тренер збірної України у 2000–2001 роках. Майстер спорту СРСР. Нагороджений радянськими орденами «Знак Пошани» і Трудового Червоного Прапора. Заслужений тренер СРСР та України. Герой України.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]