Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

В. Прокопів ініціюватиме створення ТКК щодо розслідування обвалу Шулявського шляхопроводу

28 лютого 2017 року

В. Прокопів ініціюватиме створення ТКК щодо розслідування  обвалу Шулявського шляхопроводу

На найближчому пленарному засіданні, яке відбудеться 2 березня 2017 року заступник міського голови — секретар Київради ініціюватиме створення тимчасової контрольної комісії щодо з'ясування об'єктивних фактів обвалу зовнішньої конструкції пішохідної частини Шулявського шляхопроводу. Долучитися до неї зможуть депутати з усіх фракцій Київради. 

«Мета тимчасової контрольної комісії, яку ми хочемо створити у Київраді, — розслідувати ситуацію та знайти тих, хто насправді проводив обслуговування мосту і хто за це відповідає. Обвал естакади — це безпрецедентний випадок, який міг забрати життя багатьох людей. Тому ми також маємо напрацювати механізми, які б унеможливлювали в столиці подібні випадки”, — наголосив секретар Київради Володимир Прокопів.

Як зазначив заступник голови КМДА Ілля Сагайдак, балансоутримувачем Шулявського шляхопроводу є КП “Київавтодор”, яке не виконало належним чином свої зобов'язання щодо утримання майна в належному стані. Також відповідальність має лягти на підтриємство, що так і не виконало реконструкцію мосту.

“Відповідно до розпорядження КМДА, було визначено замовника реконструкції естакади —  КП “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва”. Проте жодних дій щодо обстеження стану та визначення техніко-економічного обґрунтування необхідності реконструкції комунальне підприємство не здійснило. Бюджетного запиту щодо виділення коштів на проведення робіт Шулявського шляхопроводу також не подавало”, —  розповів Ілля Сагайдак. 

Також ТКК, за необхідності, може звернутися до правоохоронних органів щодо визначення та покарання відповідальних осіб за реконструкцію та утримання Шулявського шляхопроводу.

“З огляду на всі ці обставини, і тільки після висновків ТКК, будемо рекомендувати міському голові приймати рішення щодо звільнення і покарання відповідальних чиновників”, — зазначив голова постійної комісії Київради з питань транспорту, зв'язку та реклами Олексій Окопний. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]