Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «На Шулявському шляхопроводі демонтують зовнішню конструкцію пішохідної частини, яка обвалилася. До ранку мають бути результати експертизи стану мосту»

27 лютого 2017 року, 23:23

 

Результати експертизи нинішнього стану Шулявського шляхопроводу, де ввечері обвалилася зовнішня конструкція пішохідної частини, мають бути зранку вівторка. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, який виїхав на місце події.

Експертизу здійснюватимуть Науково-дослідний інститут будівельних конструкцій та Інститут експертного проектування – підприємство, яке вже робило обстеження шляхопроводу.

«Міст старий, під ним також було дві пожежі. Після них шляхопровід обстежували і тоді визначили, що він в передаварійному стані, але може експлуатуватися. І ми планували ремонтувати його цього року, - зазначив Віталій Кличко. - Експерти всю ніч працюватимуть і ми очікуємо зранку результати експертизи щодо стану мосту: чи можна його і на яку потужність експлуатувати. Будуть здійснювати випробування з технікою. Далі є два варіанти: або перекривати рух шляхопроводом, або дозволити обмежений рух», - сказав Віталій Кличко.

Також, враховуючи те, що пожежі під шляхопроводом були зумовлені незаконною торгівлею під ним, мер столиці доручив перевірити всі МАФи, які знаходяться біля об'єктів транспортної інфраструктури, і прибрати незаконні споруди.

«Усі МАФи в Києві, що встановлені під мостами, під об'єктами транспортної інфраструктури, в підземних переходах, - мають бути демонтовані. Вони несуть потенційну загрозу», - наголосив мер Києва.

Аварійні служби почали оперативний демонтаж зовнішньої конструкції пішохідної частини Шулявського шляхопроводу, яка обвалилася.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]