Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

В. Прокопів: завдяки співпраці з Кіото, у столиці впроваджують новітні технології

03 червня 2017 року

В. Прокопів: завдяки співпраці з Кіото, у столиці впроваджують новітні технології

Цьогоріч побратимству Києва та японського Кіото виповнюється 46 років. За цей час містам вдалося реалізувати багато спільних проектів, спрямованих на розвиток української столиці. Це, зокрема, реконструкція Бортницької станції аерації та модернізація вагонів київського метрополітену – зазначив секретар Київради Володимир Прокопів з нагоди візиту до Києва делегації міської ради Кіото на чолі з мером міста Дайсаку Кадокава.

«Незважаючи на те, що відстань між Києвом і Кіото становить понад 8000 км по прямій, відносини між нашими містами дружні й надзвичайно перспективні. Завдяки Кіото, ми впроваджуємо високотехнологічні розробки зарубіжних партнерів у сфері громадського транспорту. Цього року має розпочатися практична фаза реалізації українсько-японського проекту реконструкції Бортницької станції аерації. Обидві сторони зацікавлені також у запровадженні технологій Smart City, культурному й науковому обміні», - зазначив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів.

Також запланована співпраця в галузі освіти між Департаментом освіти і науки, молоді та спорту КМДА та органом Управління освіти Японії. Запланований у 2017 році й обмін студентами між навчальним закладами України та Японії. Мер Києва Віталій Кличко нагадав, що під час минулорічного візиту до Кіото, сторони домовилися про стажування українських студентів у науковому центрі ASTEM, де займаються інноваціями, технологіями, дизайном.

«І така група  в листопаді цього року поїде до Кіото. Зокрема, це студенти Національного технічного університету України Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського. Я переконаний, що після повернення в Україну наші студенти зможуть використати отриманий досвід та реалізувати інноваційні ідеї, що успішно працюють в інших країнах», – зазначив Віталій Кличко.

«Ми також розглядаємо можливість, щоб студенти університету Грінченка навчалися в японських університетах. Сподіваюся, що співробітництво Києва та Кіото буде успішно розвиватися і у сфері науки та технологій», – підкреслив мер Кіото Дайсаку Кадокава

До слова, мер Кіото сьогодні вранці прочитав лекцію у Київському університеті імені Бориса Грінченка та отримав звання почесного професора цього університету.

Після зустрічі відбувся офіційний прийом із нагоди візиту японської делегації та днів Кіото в Києві, де для мерів міст-побратимів влаштували традиційну чайну церемонію та дегустацію суші, приготованих японським кухарем.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]