Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

В Університеті Грінченка відкрили Галерею пам’яті Героїв

08 грудня 2023 року, 11:43

У Київському університеті імені Бориса Грінченка відкрили Галерею пам’яті, щоб вшанувати грінченківців, які загинули, захищаючи Україну.

«Наразі на фронті 39 студентів і викладачів Університету Грінченка. На жаль, 13 грінченківців загинули. Тому ми відкриваємо Галерею пам’яті, щоб віддати шану Героям, які загинули на полі бою, захищаючи Батьківщину», – наголосив на відкритті проректор, голова комісії з реорганізації Університету Грінченка Олександр Турунцев.

За його словами, з перших днів війни багато студентів і працівників столичного вишу вступили до лав ЗСУ й зараз перебувають у гарячих точках, виявляючи небачений героїзм, ризикуючи власним життям у боротьбі з російським агресором.

До Дня Збройних Сил України грінченківська спільнота також організувала благодійний аукціон творів мистецтва, виготовлених викладачами та студентами під назвою «Університет Грінченка – Янголам-Охоронцям – Збройним Силам України». Кошти від продажу підуть на потреби Захисників України.

Аукціон уже зібрав більше 140 тисяч гривень, і він триватиме до 15 грудня. Кожен охочий може долучитися до допомоги ЗСУ, обравши твір образотворчого чи декоративно-прикладного мистецтва і зробивши відповідний внесок. Переглянути каталог творів можна за посиланням.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]