Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

В Університеті Грінченка відкрили Центр кореєзнавства

22 грудня 2023 року, 10:34

У Київському університеті імені Бориса Грінченка в межах Дня Факультету східних мов відбулося відкриття обладнаного за сучасними стандартами Центру кореєзнавства – простору, призначеного для поглибленого вивчення корейської мови та культури.

Як повідомляють в Університеті, участь у відкритті взяли консул Республіки Корея в Україні Чон Кьон Бе, директор Корейського освітнього центру в Україні Джон Чон Юн, директор Всеукраїнської асоціації корейців Ігор Кім.

Столичний Університет разом із корейською стороною підписали Меморандум про співробітництво з Корейським освітнім центром, договір про співробітництво з Асоціацією корейців України та Корейським культурним центром. Під час зустрічі присутні також окреслили подальші перспективи співпраці та спільні проєкти.

Проректор, голова комісії з реорганізації Університету Грінченка Олександр Турунцев подякував представникам Кореї за підтримку України та наголосив, що відкриття Центру кореєзнавства неодмінно сприятиме зміцненню дружніх і взаємовигідних зв’язків між двома країнами.

«Дуже пишаємося тим, що в нас з’явився Центр кореєзнавства. Наразі Університет сформував проєктну групу щодо започаткування Освітньої програми «Мова і література (корейська)», і з 2024 року буде перший набір філологів-кореєзнавців», – зазначив Олександр Турунцев.

Під час урочистостей працівників Факультету східних мов Університету Грінченка нагородили подяками і грамотами. Завідувач новоствореного Центру, професор, доктор політичних наук, почесний президент Всеукраїнської асоціації корейців Кан Ден Сік вручив сертифікати випускникам першого навчального курсу з корейської мови. Крім того, гості мали змогу переглянути танцювальні номери від хореографів Корейського культурного центру.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]