Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КиївЗоо запрошує познайомитись із сервалами, врятованими з постраждалих регіонів нашої країни (+фото, відео)

22 грудня 2023 року, 10:42

КиївЗоо запрошує познайомитись із сервалами, врятованими з постраждалих регіонів нашої країни.

Як повідомляє КП «Київський зоопарк», група з чотирьох сервалів опинилась у самому центрі війни – в м. Курахове, що біля Мар’янки на Донеччині. Завдяки героїчним зусиллям зооактивістів тварин вивезли з-під обстрілів та передали до КиївЗоо. Сервали були в жахливому стані: хворі, виснажені та переживали сильний стрес.

«Наші ветеринари та зоологи негайно взялись до невідкладних заходів із лікування та відновлення. Минуло 2 місяці, і перша пара сервалів перейшла до наступного етапу реабілітації та соціалізації вже у власному вольєрі. Для комфорту Осіріса та Сехмет ми створили всі умови: африканське дерево з лазалками та кігтеточками, 2 гамачки та затишний лофт для відпочинку, фонтанчик для бадьорості, три види ґрунтів та кам’яну скелю для прогулянок та стрибків. А також купу різноманітних іграшок і подушок, адже сервали – це котики», – йдеться в дописі зоопарку.

Для ще більшого наближення умов до природних у вольєрі встановлено 3 види освітлення: сонячно-денне, сутінково-інфрачервоне та нічне місячне сяйво.

Побачити Осіріса та Сехмет можна в їхній новій оселі на Острові Звірів.

Нагадаємо, що центральні квиткові каси зоопарку працюють у понеділок із 12:00 до 15:00, із вівторка до неділі – з 10:00 до 15:00. Вхід у зоопарк – до 15:00, перебування на території – до 16:30.


Сервали столичного зоопарку

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]