Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: Більше 5,5 тисячі незаконних рекламних конструкцій було демонтовано у 2023 році

14 квітня 2023 року, 10:32

Із початку 2023 року в Києві демонтовано 5 559 незаконно розміщених вивісок і рекламних засобів. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Кількість демонтажів за рік усіх типів рекламних засобів може зрости до 25 000. Більшість демонтажів припадає саме на фасади, які потерпають від засилля незаконних конструкцій. Часто на одному елементі фасаду знаходиться кілька шарів вивісок і рекламних засобів, а підприємці або не знають, або не усвідомлюють необхідність розміщувати конструкції згідно з правилами. Тому наше головне завдання – максимально оптимізувати і спростити інформацію щодо порядку і вимог розміщення зовнішньої реклами», – зауважив Валентин Мондриївський.

Станом на сьогодні можна спостерігати позитивну тенденцію в кількості поданих заяв на оформлення конструкцій. Це свідчить про зростання кількості відповідальних власників бізнесу.

«Із початку року велика частка рекламних конструкцій, більше 3 тисяч, було демонтовано самими власниками. Це каже про те, що у столиці розроблено прості та прозорі правила розміщення рекламних конструкцій, які розуміє та приймає відповідальний бізнес. Також у Києві працює ефективний механізм онлайн подачі документів на оформлення вивіски. Подати документи можна через онлайн-платформу на сайті Управління з питань реклами КМДА. Крім того, на сайті Управління уніфікована і подана у доступному форматі інформація щодо правил і процедури оформлення вивісок та зовнішньої реклами, розміщена публічна база всіх вивісок і рекламних конструкцій Києва. Також отримати відповіді на запитання можна в онлайн підтримці у Telegram», – підкреслила начальник Управління з питань реклами КМДА Оксана Поліщук.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]