Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: Головну сцену Київського національного академічного театру оперети відкрили після масштабної реконструкції (+фото)

14 травня 2021 року, 18:17

У Києві після грандіозної реконструкції та вимушеної карантинної паузи нарешті відкрили головну сцену Київського національного академічного театру оперети. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Реставрація глядацької зали та головної сцени оперети тривала за кращими європейськими стандартами протягом 2019-2020 років. Сьогодні ж, після вимушеної карантинної паузи, театр цілком готовий приймати глядачів. Впевнений, оновлена зала стане кращим сценічним майданчиком не лише Києва, а й України», – сказав Валентин Мондриївський.

За його словами, майстрам вдалося зберегти всю вишуканість оздоблення інтер’єру театру та втілити сучасні елементи дизайну. Окрім оновленої сцени, на відвідувачів чекає абсолютно нова багаторівнева глядацька зала, в якій передбачили й місця для людей із інвалідністю.

Як повідомив керівник Київського національного академічного театру оперети Богдан Струтинський, під час реконструкції глядацької зали відремонтовано аварійний портал сцени, спроєктовано та встановлено нове сценічне освітлення, системи вентиляції та кондиціонування, системи пожежного оповіщення, відеонагляду та камер спостереження. Замінено балки перекриття бельетажу та ярусу, прокладено нові електромережі, відреставровано стелю зали та оздоблено її ліпниною й розписом.

«Будівля, у якій розташована Національна оперета України, зведена в 1902 році, й це перша масштабна реконструкція головної зали. Усі проведені роботи відповідають сучасним технологічним стандартам та націлені на створення комфортних умов як для глядача, так і для працівників театру», – додав Богдан Струтинський.

Відкриття головної сцени Київського національного академічного театру оперети після масштабної реконструкції

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]