Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: «КМДА передала до Мінкультури документацію щодо розширення меж пам’ятки археології «Китаївське городище»

29 серпня 2019 року, 12:07

Департамент охорони культурної спадщини КМДА передав на погодження Міністерству культури облікову документацію щодо розширення меж пам’ятки археології національного значення «Китаївське городище і курганний могильник» задля подальшого створення археологічного парку. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Ми продовжуємо реалізацію амбітного проекту – створення археологічного парку на території Китаєва. Він має включати в себе постійно діючі розкопки, музеєфікацію, часткову реконструкцію та загальний благоустрій території. Сьогодні ми передали облікову документацію із розширенням меж пам’ятки. Далі – розгляд облікової документації Науково-методичною радою при Міністерстві культури», – розповів Валентин Мондриївський.

Наразі пам’ятка не має загальної межі – є тільки окремо визначені межі двох ділянок.

Своєю чергою, директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк додав, що визначення загальної межі пам’ятки унеможливить будь-які навіть потенційні спроби використовувати ці цінні території не за призначенням.

«Такий парк, до слова, міг би стати новою туристичною локацією і підвищити інтерес до Києва не лише серед внутрішніх туристів, а й іноземних. Більше того, за рівнем міжнародного значення такий археологічний парк може бути включений  у спадщину ЮНЕСКО», – сказав Олександр Никоряк.

Нагадаємо, що Департамент охорони культурної спадщини планує розробити науково-проектну документацію для подальшої підготовки досьє на номінацію щодо включення вулиці Хрещатик до Попереднього списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]