Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: У місті буде створено Київський столичний університет 

18 лютого 2022 року, 14:24

У місті буде створено Київський столичний університет імені Бориса Грінченка шляхом злиття двох вищих навчальних закладів «Київської академії мистецтв» та Київського університету імені Бориса Грінченка. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Головна мета такого об’єднання – продовжити процес створення потужного муніципального вищого навчального закладу, який зможе конкурувати за рівнем освіти з європейськими університетами. За останні 5 років Університет Грінченка значно піднявся в рейтингах і стабільно входить до 50 найкращих ВНЗ країни. У той же час, «Київська академія мистецтва» – це нові творчі напрями і професії, які вимагають якісного навчання спеціалістів. Об’єднавши потужні матеріальні бази університету та академії, Київ отримає якісно новий навчальний заклад із вищою якістю освіти за більшою кількістю спеціальностей», – зауважив Валентин Мондриївський.

Важливим питанням, яке буде вирішено завдяки об’єднанню ВНЗ, є і робота мистецької загальноосвітньої школи при академії.

«Школа працюватиме і далі на тому самому місці, де розташована нині. І це принципова наша позиція. У той же час, ми плануємо за рахунок матеріально-технічної бази університету максимально покращити забезпечення школи та мінімізувати навантаження на батьків. Крім того, ми сподіваємось підвищити якість освіти учнів мистецької школи імені Чембержі. Вони зможуть продовжувати навчання у мистецькому коледжі, який діє в структурі університету, а після його закінчення – в Інституті мистецтв Університету Грінченка. Таким чином, Київ створює цілісну систему мистецької освіти – від школи мистецтв до магістратури», – підкреслив Валентин Мондриївський.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]