Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентина Гінзбург: Столичні медики обстежили понад 19 тис. містян під час профілактичного тижневика з нагоди Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами

11 серпня 2023 року, 15:40

Понад 19 тисяч киян на вірусні гепатити В та С обстежили медики комунальних медичних закладів столиці під час діагностично-профілактичного тижневика, що організував із 24 липня до 4 серпня Департамент охорони здоров’я КМДА. Про це повідомила директорка Департаменту Валентина Гінзбург.

«На етапі обстеження швидкими тестами медики виявили антитіла до вірусів більше ніж у 500 людей. Їх направили на діагностику методом ПЛР, щоб остаточно встановити діагноз. Наразі частина обстежених, у яких підтвердилися гепатити В або С, уже розпочала лікування», – розповіла Валентина Гінзбург.

Також у межах тижневика фахівці КМКЛ № 5 спільно з неурядовою організацією «100% життя. Київський регіон» 6 серпня обстежували містян, які відпочивали в Гідропарку. Кожен охочий міг перевіритися на вірусні гепатити, з’ясувати свій ВІЛ-статус та проконсультуватися з досвідченими інфекціоністами.

«Серед 324 осіб, які пройшли швидке тестування, лікарі виявили одну людину з антитілами до гепатиту та двох – до ВІЛ-інфекції. Наразі всім трьом діагнози підтверджені, і вони вже розпочали специфічну терапію», – зазначила директорка Департаменту.

Валентина Гінзбург наголосила, що кияни можуть пройти швидке тестування або за необхідності поглиблене обстеження не тільки під час профілактичних тижневиків, а в будь-який час.

«Завдяки заходам програми «Громадське здоров’я» всі комунальні лікувально-профілактичні заклади столиці забезпечені необхідними тест-системами. Тестування абсолютно безкоштовне. Для цього необхідно тільки бажання та 20 хвилин вільного часу. Подбайте про власне здоров’я – вчасно виявлені антитіла до гепатиту дозволять розпочати лікування, що здійснюється в комунальних медзакладах безкоштовно», – запевнила Валентина Гінзбург.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]